Linkovi

U finalu Kupa Kremlja: Miškina - Dementijeva - 2004-10-16


U finalu 2,3 miliona dolara vrednog WTA turnira u Moskvi, poznatijeg po nazivu "Kup Kremlja" igraæe dve domaæe teniserke – Anastasija Miškina i Elena Demntijeva. Branilac titule i zvanièna šampionka Rolan Garosa, Anastasija Miškina pobedila je Amerikanku Lindzi Devenport sa 2-0, po setovima 6:4 i 7:6, dok je Dementijeva (na slici) bila bolja od sunarodnice Elene Bovine – 6:4 i 7:5. Finalni duel ujedno æe biti repriza finala Otvorenog prvenstva Francuske u kome je trijumfovala Miškina.

Inaèe, uprkos porazu u polufinalu Lindzi Devenport æe od ponedeljka ponovo postati prva teniserka sveta, s obzirom da je trenutno vodeæa Ameli Morezmo propustila ovaj turnir zbog povrede.

Majami dobija i bez O'Nila

Prošle veèeri, odigrane su i tri utakmice NBA predsezone. Toronto je poražen od Filadelfije 99:97 u "Er Kanda Centru", a Vins Karter je doèekan zvižducima zbog èinjenice da je tokom leta tražio da bude trejdovan. On, Kris Boš i Lemond Marej bili su najefikasniji kod poraženih sa po 15 poena, dok je u timu Siksersa Alen Ajverson na poziciji plejmejkera, bio maestralan: 32 poena, 6 skokova i 4 asistencije za 27 minuta, bez promašaja sa linije penala (8-8) i za tri poena (4-4).

Majami je i bez Šakila O'Nila, koji ima problema sa tetivom kolena, uspeo da pobedi Orlando – 95:89, pre svega zahvaljujuæi Dvejnu Vejdu i Judonisu Haslemu, koji su postigli po 18 poena. Najefikasniji kod poraženih bio je prvi pik sa poslednjeg drafta Dvajt Hauard sa 17 koševa, a dobru partiju upotpunio je i sa 10 uhvaæenih lopti.

U "Junajted Centru" u Èikagu, odigran je jedan produžetak posle koga su domaæi Bulsi bili bolji od Nju Orleansa – 103:100. najbolji pojedinac u redovima "bikova" bio je Argentinac Andres Noæioni sa 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a istakao se i drugi ruki Ben Gordon, koji je uz 13 pogodaka, imao 6 asistencija i 5 skokova. Meðutim, trijumf domaæih obezbedio je Erik Pjatkovski sa èetiri pogoðena slobodna bacanja u poslednjih šest sekundi. Najefikasniji kod poraženih bio je Beron Dejvis sa 16 poena i 7 asistencija.

Veèeras se igra èak 10 pripremnih utakmica, ukljuèujuæi i drugi duel Kingsa i Roktesa u Kini, ovog puta u prestonici Pekingu, koji poèinje u 6 sati ujutro po srednje-evropskom vremenu.

XS
SM
MD
LG