Linkovi

Džon Keri najveæi deo svojih govora posvetio otvaranju novih radnih mesta i poboljšanju zdravstvene zaštite - 2004-10-16


I predsednik Buš i senator Keri posebnu pažnju tokom kampanje posveæuju neopredeljenoj državi Ohajo. Senator Keri, koji kroz tu državu putuje autobusom, najviše pažnju posveæuje radnim mestima, imajuæi na umu da je tokom poslednjih godina u Ohaju bez posla ostalo oko 230 hiljada ljudi. Keri se posebno osvrnuo na komentar Džona Snoua, glavnog èoveka Sekretarijata za finansije, koji je novinama iz Ohaja izjavio da je gubitak poslova, kako je rekao, ”mit“.

“Imam da poruèim nešto predsedniku SAD. Gospodine predsednièe, ljudi koji su izgubili posao za vreme vašeg mandata nisu mit. Oni su naši susedi, Amerikanci srednje klase koji zaslužuju mnogo bolje.”

Keri tokom svoje kampanje u državama na severu srednjeg dela Amerike naglašava domaæa pitanja kao što su radna mesta i zdravstvena zaštita. Meðutim, za mnoge glasaèe u državama Ohajo i Viskonsin, Irak je i dalje glavno pitanje kampanje, a senator Keri želi da u svojim govorima podjednaku pažnju pokoloni svim tim pitanjima. Jedno od njegovih standardnik obeæanje je da æe, ako bude izabran, raditi na poboljšanju odnosa sa ostalim zemljama kako bi zajedno radili na Iraku i ratu protiv terorizma.

“Svet èeka na nas da se pridružimo meðunarodnoj zajednici, svestan toga da mi moramo da se branimo, da lovimo i ubijamo teroriste i da uèinimo sve za sigurnost naše zemlje. Odbranu i sigurnost naše zemlje nikada neæemo prepustiti nijednoj državi niti instituciji. Ali i vi veoma dobro kao i ja znate da su SAD, i bilo koja zemlja najjaèe, a naše trupe najzaštiæenjije kada su prijatelji i saveznici na naštoj strani i kada delamo u saradnji sa njima.“

Posle kampanje po Ohaju, senator Keri ide u državu Florida, èiji glasovi bi takoðe mogli da budu odluèujuæi na ovim izborima. Keri se nada da æe uspeti da pokrene demokratske glasaèe da izaðu na izbore, svestan da je tesnom pobedom nad Alom Gorom u toj državi pre èetiri godine, Buš dobio mandat u Beloj kuæi.

XS
SM
MD
LG