Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20041011/capt.nmsa10610112035.bush_nmsa106.jpg">Predsjednik Buš i demokrat Džon Keri razmjenili su oštre optužbe u Nju Meksiku  - 2004-10-11


Svega 22 dana pred odluku o tome ko æe biti predsjednik Sjedinjenih država u naredne 4 godine, kampanje dvojice glavnih pretendenata – predsjednika Buša i demokrate Džona Kerija – razmjenile su oštre optužbe u Nju Meksiku – državi koja bi – s obzirom na broj neopredjeljenih biraèa, mogla da bude jedna od odluèujuæih na izborima 2. novembra.

Predsednik Buš je danas oštro napao senatora Kerija zbog izjave o terorizmu koju je kandidat Demokratske stranke juèe dao dnevniku Njujork Tajm, i u kojem Keri kaže kako bi Amerikanci trebalo da teroriste doživljavaju kao neprijatnost, a ne kao «glavnu temu u svojim životima.» Predsednik Buš je kazao da cilj Sjedinjenih država nije da smanje, veæ da poraze terorizam, tako što æe ostati u ofanzivi i tako što æe i dalje širiti slobodu svijetu. Portparol senatora iz Masaèueca, rekao je da je Kerijeva izjava izvuèena iz konteksta.

Takoðe u Novom Meksiku, senator Keri se okrenuo amerièkoj unutrašnjoj politici i ekonomiji – temama koje æe bominirati poslednjom debatom u srijedu u Arizoni. Keri je zaigrao na kartu velikog nezadovoljstva visokim cijenama goriva – rekavši da je Džordž Buš uradio sve da naftnim i energetskim komapnijama napuni džepove, zaboravljajuæi na intrese potrošaèa. "Kada se razgovara o realnoj i ozbiljnoj energetskoj politici – Džordžu Bušu uvijek nestane goriva”, rekao je Keri auditorijumu u Santa Feu. Keri je optužio predsjednika da je omoguæio da se novac koji bi trebalo da potrošaèi, zahvaljujuæi niskim poreskim stopama trebalo da zadrže, prelije u novèanike naftnih kompanija i intersenih lobija.

XS
SM
MD
LG