Linkovi

Kompanija Rolls Royce ove godine proslavlja vijek postojanja - 2004-10-11


Iako je rijeè o eksperimentalnom modelu, odmah se može zakljuèiti da proizvoðaè nije niko drugi do Rolls Royce. Sa nadaleko èuvenom maskom i znakom – svima koji su vidjeli automobil mora se oprostiti ako su jednostavno poislili: zaboga, još jedan Rols. Meðutim direktor kompanije za tržište Azije i Pacifika, kaže da je automobil mnogo drugaèiji od svega što je Rol Rojs do sada proizveo.

"Ovaj automobil je vrlo poseban na više naèina. To je naš prvi derop top kabriolet sa dvoje vrata. Aluminijumski okvir modela Fantom je modifikovan za vozilo koje je decimetar kraæe i koje se – po spuštanju èvrstog krova pretvara u kabriolet.

Sve osobine mogu se pripisati BMW-u, ali je tim Rols Rojsa imao posljednju rijeè kada je rijeè o dizajnu automobila. Unutrašnjost vozila tradicionalno oplemenjena mahagonijem i sjedištima od Kurzon kože. Konaèno, šlag na torti je srebrni amblem. U Rols Rojsu su posebno zadovoljni nekim od noviteta u proizvodnoj liniji.

"Ispod haube je moæna mašina, 16 cilindara, devet litara. Ovo je prvi put da koristimo takvu mašinu, a tu su i još mnogi noviteti koje još držimo u tajnosti”, kaže Kolin Keli, direktor kompanije za tržište Azije i Pacifika.

Ako ne možete da odolite ovom novom modelu Rolsa – evo i razoèaravajuæe vijesti. Rijeè je o èisto eksperimentalnom modelu koji kopmanija još ne namjerava da prodaje na tržištu. Ipak, neki elementi dizajna – sigurno æe se naæi na nekim buduæim modelima. Naravno, pored neizbježnizh tradicionalnih karakteristika.

XS
SM
MD
LG