Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.cnn.com/WORLD/maps/uae.dubai.jpg">Dubai postao meka za zaljubljenike u posljednje dostignuæa tehnologije - 2004-10-03


Ulica poznata kao "Elektrièna” èim se spusti mrak – poène da lièi na Las Vegas – a dominiraju neonske reklame prodavaca mobilnih telefona. To je i zbog toga što u arapskom svijetu – broj mobilnih prikljuèaka uveliko nadmašuje fiksne linije. Broj mobilnih telefona poveæao se za gotovo 10 odsto, u odnosu na svega 3.6 odsto više fiksnih prikljuèaka.

U Ujedinjenim arapskim emiratima, populacija od 3.7 miliona ljudi danas posjeduje èak 2 miliona i 650 hiljada mobilnih telefona. Arapima za dobar telefon, nije žao da plate i 500 dolara. Takav telefon postao je dio svakodnevnice, s obzirom na ogromno bogatsvo koje se uveæava svakodnevno prodajim nafte i prihodima od turizma.

Novi bogataši u Dubaiju, novi tehnologiji skloniji Arapi – predstavljaju idealnu klijentelu za one koji razvijaju mobilnu tehnoligiju. U prosjeku – Arapi mijenjaju svoj telefon svakih 9 mjeseci. Ilkon Mobajl telekomjunikejšns, što je na araposkom Univezum – poèela je da proizvodi svoj aparat Ilkon i800 ovog septembra u Dubaiju. Za 500 dolara kupcu- se nudi poziv na molitvu i vrijeme molitve u više od 5.000 gradova svijeta.

Iklon predviða milion pretplatnika godišnje, ali za sada, prvog mjeseca poslovanja, ostvareno je samo 2 i po odsto planiranog Arapsko tržište se brzo mijenja i Arapi nisu baš lojalni odreðenoj kompaniji ili brendu. Uvijek je potraga za posljednjom verzijom, i najnovijim aparatima.

XS
SM
MD
LG