Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20040929/capt.ryr10809290103.marlins_expos__ryr108.jpg">Montealski Eksposi od naredne sezone nastupaæe u amerièkoj prijestonici - 2004-09-29


Ime amerièke prijestonice nije pominujano u Nacionalnoj bejzbol ligi (MLB)još od vremena kada je u Bijeloj kuæi šefovao predsjednik Rièard Nikson i kada je èovjek prvi put kroèio na Mjesec. Na velika vrata, Vašington se izgleda vraæa - pošto je uprava MLB-a - odluèila da Montrealske Ekspose od naredne sezone, i zvanièno preseli u DC.

"Oèekujem da æemo u èetvrtak veæ moæi da proslavimo i poželimo dobrodošlicu Eksposima" rekao je televiziji WUSA, gradonaèelnik Vašingtona Entoni Vilijams. Gradonaèelnik je ipak riješio da se uzdrži od ushiæenja dok odluka Lige ne bude i zvanièna.

Sveèanost prijema novog kluba, koji bi tgrebalo da igra na stadionmu koji æe biti sagraðen u predgraðu DC-ja, Anakostiji, biæe organizovana na 33-æu godišnjicu od prelaska tadašnjih vašingtonskih Senatora u Teksas.

Stanovnici prijestonice sa nestrpljenjem oèekuju nove ljubimce, mada nisu svi u metropoliten oblasti bili oduševljeni. Meðu njima je i vlasnik Oriolsa iz Baltimora, Peter Angelos, èiji tim igra ne svega 60-tak kilometara udaljenom Kamden stadionu.

Meðu kandidatima za domaæina Eksposa, pored Vašingtona bili su još Las Vegas, Norfolk, Monterej i Portland.

XS
SM
MD
LG