Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20040908/capt.sge.hqq77.080904101911.photo00.default-384x245.jpg">Donald Ramsfeld: Rat protiv terorizma je još daleko od kraja - 2004-09-08


Dok se približava treæa godišnjica teroristièkih napada na SAD, sekretar za odbranu Donald Ramsfeld ponovo upozorava da je rat protiv terorizma još daleko od kraja.

Sekretar za odbranu je ukazao na napredak ostvaren u ratu protiv terorizma, pomenuvši zarobljavanje Sadama Huseina, pad talibanskog režima u Avganistanu i predstojeæe izbore u Iraku i Avganistanu.

«Naši neprijatelji su potcenili našu zemlju, našu koaliciju; oni ne mogu da shvate prirodu našeg naroda, a svakako su pogrešno ocenili našeg vrhovnog komandanta,» naglasio je Ramsfeld. U razgovoru sa novinarima, amerièki sekretar za odbranu je rekao da je rat protiv terorizma daleko od toga da bude završen, što su pokazali i prošlonedeljni dogadjaji u Rusiji.

«Niko se ne može lako izvuæi iz ovog rata - ni ljudi ni zemlje. Zbog toga civilizovani svet mora i dalje da bude u ofanzivi, a to je taèno ono što radi koalicija,» rekao je Ramsfeld.

Dok je broj poginulih amerièkih vojnika u Iraku dostigao hiljadu, naèelnik združenog generalštaba amerièkih oružanih snaga, general Rièard Majers, rekao je da nedavni porast napada pobunjenika pokazuje da oni koji žele da izbace koalicione snage iz Iraka postaju sve više sofisticirani.

Amerièki funkcioneri kažu da oèekuju dalji porast broja napada, i u Iraku i u Avganistanu dok se bliže izbori u te dve zemlje.

XS
SM
MD
LG