Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20040903/i/r2045140183.jpg ">Keri oštro reagovao na kritike koje su mu republikanci uputili tokom protekla èetiri dana - 2004-09-03


Samo pola sata pošto je predsednik Buš završio svoj govor na nacionalnoj konvenciji republikanske stranke u Njujorku, njegov demokratski suparnik, Džon Keri, obratio se pristalicama u Springfildu, u Ohaju oštro reagujuæi na kritike koje su mu republikanci uputili tokom protekla èetiri dana.

Baloni i konfete na republikanskoj konvenciji u Njujorku se jos nisu spustili na zemlju, a Džon Keri je veæ reagovao na, kako je rekao, gnevne primedbe, uvrede i iskrivljavanja èinjenica o njemu izreèene u Njujorku.

«Potpredsednik Èejni je rekao da sam ja nepodoban za predsednièki položaj. Ostaviæu biraèima da odluèe o tome da li je neko ko je odlagao vojnu obavezu pet puta da ne bi išao u Vijetnam podobniji od nekog ko je služio dva puta,» rekao je Keri..

Govoreæi na ponoænom skupu svojih pristalica u Ohaju, jednoj od država koje se smatraju kljuènim za ishod izbora, Keri je izjavio da predsednik Buš nije podoban za reizbor na predsednièki položaj.

«Pogrešno povesti zemlju u rat u Iraku znaèi biti nepodoban za taj položaj. Ne preduzimati ništa dok milioni gube posao isto tako znaèi biti nepodoban za taj položaj,» rekao je Keri.

Juèerašnji nastup senatora Kerija je samo deo nastojanja demokrata da uzvrate na kritike republikanaca i umanje njihov zamah posle konvencije u Njujorku. Demokrate æe do novembarskih izbora potrošiti 45 miliona dolara na tv oglase i oèigledno je da æe Džon Keri preæi u ofanzivu, dok ankete i dalje pokazuju da je trka izmedju njega i predsednika Buša izjednaèena.

XS
SM
MD
LG