Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.b92.net/news/pics/2004/09/17153641604136d2e7e74e2170824247_140x173.jpg">Jedno od najsenzacionalnijih suðenja u Americi završeno je pre nego što je i poèelo - 2004-09-02


Samo nekoliko dana pre poèetka kriviènog procesa pred porotom, na zahtev tužilaca povuèena je optužnica za silovanje protiv Kobija Brajanta.

Ono što je bilo presudno jeste èinjenica da devojka koja ga je optuživala za silovanje nije želela da svedoèi na sudu. Bez nje, okružni tužilac Mark Harlbert (Hurlbert) nije mogao da nastavi.

«Danas je pravda tužno zaustavljena, a žrtva je jedna hrabra mlada žena, koja je teško povreðena», rekao je Harlbert.

Pošto je optužila Brajanta za silovanje u ovom hotelu prošlog leta, tada 19-godišnjoj devojci pretili su smræu, morala je da se preseli, a njeno ime se povlaèilo po tabloidima. U pisanoj izjavi, iako nije priznao krivicu, Brajant se izvinio devojci.

«Želim da se izvinim za svoje ponašanje te noæi, kao i za sve ono što je preživela tokom protekle godine», piše u Brajantovom saopštenju. Pravni struènjaci kažu da Brajantovo izvinjenje na neki naèin èuva obraz tužilaca, jer im je sluèaj bio sve slabiji. Što se tièe Brajanta...

«Povlaèenje optužbe je uvek najbolje što može da se dogodi optuženom, izuzev da se na sudu utvrdi da nije kriv. To nije potpuno osloboðenje, ali mu spasava život», kaže analitièarka TV mreže ABC Liza Vejn.

Privatna tužba mlade devojke još postoji i ona planira da svedoèi u toj parnici.U svom saopštenju, Brajant je rekao i «da ne dovodi u pitanje koji su bili motivi ove devojke, kao i da nikom nije ništa plaæeno».

Meðutim, analitièari kažu da se ne bi iznenadili da narednih dana èuju da je i graðanska parnica završena van suda, odnosno da je postignut dogovor izmeðu Brajantovih i advokata devojke.

Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država

Teniserka iz Srbije i Crne Gore, Jelena Jankoviæ, veèeras, u drugom kolu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država, igra sa sedmim nosiocem, Ruskinjom Marijom Šarapovom - pobednicom turnira u Vimbldonu.

Prethodno, prvi nosilac Otvorenog prvenstva, Švajcarac Rože Federer, plasirao se u treæe kolo turnira u Njujorku, ali se kiparski autsajder nije predao bez borbe. Federer je sa 3:1, pobedio 19-godišnjeg Markosa Bagdatisa, koji je pobedom u prvom kolu Ju-Es Opena postao prvi Kipranin koji je pobedio u singl meèu nekog gren slem turnira. "Nije bilo lako. Iskoristio je svoje šanse u drugom setu i zaista ušao u igru", priznao je Federer posle meèa. Federerov protivnik u treæem kolu, biæe Francuz Fabris Santoro, koji je danas u tri seta pobedio Rusa Dmitrija Tursunova. Bivša šampionka, Amerikanka Lindzi Devenport, pobedila je u dva seta Španjolku Aranèu Para Santonju, dok je Tajlanðanin Paradorn Srièapan, takoðe glatko pobedio Amerikanca Pola Goldstajna. Do kraja takmièarskog dana treba da nastupe i dva bivša šampiona, Andre Agasi - protiv Nemca Florijana Majera i Venus Vilijams - protiv sunarodnice Šike Juberoj.

XS
SM
MD
LG