Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20040827/thumb.sge.enp66.270804193348.photo00.default-384x246.jpg">Pauel otkazao odlazak na ceremnoniju zatvaranja Olimpijskih igara u Atini - 2004-08-28


Amerièki državni sekretar Kolin Pauel otkazao je najavljenu posetu Atini, gde je trebalo da prisustvuje ceremoniji zatvaranja 28. letnjih Olimpijskih igra.

Državni sekretarijat Sjedinjenih država saopštio je da Pauel neæe putovati u Atinu zbog, kako je navedeno, neodložnih obaveza u Vašingtonu.

Portparol Stejt Dipartmenta saopštio je da situacija u Sudanu i Iraku iziskuje potpunu posveæenost sekretara Pauela i da aneti-amerièke demonstracije u Grèkoj nisu uticale na Pauelovu odluku da otkaže posetu.

Do otkazivanja posete, u poslednjem trenutku, došlo je svega nekoliko sati posle održavanja antiamerièkih demonstracija u grèkog prestonici.

Policija je koristila suzavac da bi rasterala demonstrante, koji su se spremali da krenu ka kompleksu amerièke ambasade.

Prvobitno je bilo planirano da se šef Stejt departmenta, pre nego što prisustvuje sveèanoj ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara, sastane sa grèkim premijerom i èelnicima opozicionih stranaka.

XS
SM
MD
LG