Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.iskon.hr/2001/07/28/6001007.17.jpg">Dvanaesti dan 28. Letnjih olimpijskih igara u Atini: Vaterpolisti SCG u polufinalu - 2004-08-25


Dvanaesti dan 28. Letnjih olimpijskih igara, bar kada je reè o sportistima iz SCG obeležila je vaterpolo reprezentacija, koja se pobedom nad selekcijom Španije – 7:5, plasirala u polufinale. Izabranici Nenada Manojloviæa poèeli su meè nešto lošije, ali su do poluvremena stekli tri gola razlike i u poslednjoj èetvtrini saèuvali prednost. Golman Denis Šefik ponovo je bio sjajan, a strelci za plave bili su Šapiæ sa tri, Ikodinoviæ i Saviæ sa po dva pogotka. Naredni protivnik vaterpolista je domaæin Grèka, dok se u drugom polufinalu sastaju Rusija i Maðarska.

Za razliku od vaterpolista, odbojkaši su u èetvrtfinalu, posle velike borbe, poraženi od selekcije Rusije sa 3:1 u setovima. Savezni trener Ljubomir Travica ponovo nije mogao da raèuna na Ivana Miljkoviæa, koji je i dalje u bolnici zbog višednevne povišene temperature, a nedeovljno spremni zbog zdravstvenih problema bili su i Mijiæ, Vasiæ, Geriæ i Mešter. Na kraju, svaki od èetiri seta odluèen je na razliku, a Rusi su imali bolju koncentraciju u završnicama setova.

Preostali predstavnici SCG danas nisu imali uspeha. Najpre je kajak dvosed Filipoviæ-Zoriæ zauzeo poslednje mesto u trci na 1000 metara, a onda je takmièenje završio i rvaè grèko-rimskom stilom Davor Štefanek sa dva poraza u kategoriji do 60 kilograma.

XS
SM
MD
LG