Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.olympic.org/common/images/games/athens/logo_athens.gif">Osmi dan 28. Letnjih olimpijskih igara: Poraz košarkaša od Španije, trijufmfi odbojkaša i vaterpolista - 2004-08-21


Košarkaška reprezentacija SCG doživela je i treæi poraz na olimpijskom turniru u Atini i tako ozbiljno dovela u pitanje plasman u èetvtrfinale. Plavi su danas sa 76:68 poraženi od selekcije Španije, koja je tako obezbedila prvo mesto u grupi "A" i pre poslednjeg duela sa Novim Zelandom. S druge strane, izabranicima Željka Obradoviæa, pored obaveznog trijumfa nad Kinom u ponedeljak, neophodan je i trijumf Španaca u pomenutom duelu sa Novim Zelandom. Ukoliko se uz to dogodi i da Argentina pobedi Italiju, "plavi" bi takmièenje u grupi na kraju mogli da završe na treæem mestu. U sluèaju trijumfa Novog Zelanda nad Španijom, zvanièni svetski šampioni završavaju takmièenje.

U grupi "B" selekcija SAD doživela je i drugi poraz na turniru, ovog puta od selekcije Litvanije – 94:90. Posle ovog neuspeha, izvesno je da izabranici Lerija Brauna i Grega Popoviæa neæe biti meðu prva dva tima u svojoj grupi. Najzaslužniji za trijumf zvaniènih evropskih šampiona bio je plejmejker Makabija Šarunas Jasikevièijus. Košarkaš koji je pre èetiri godine u Sidneju promašio poslednji šut u polufinalu, koji bi veæ tada naneo amerièkoj selekciji sa NBA igraèima prvi poraz na olimpijskim igrama, ovog puta ubacio je 28 poena, od èega èak sedam trojki. Najefikasniji kod poraženih bio je Rièard Džeferson sa 20 poena.

Za razliku od košarkaša, odbojkaši SCG su ostvarili i treæu uzastopnu pobedu – 3:1 u setovima protiv Argentine, uprkos neigranju bolesnog korektora Ivana Miljkoviæa. U poslednjem kolu u ponedeljak, "plavi" se sastaju sa domaæinom Grèkom i eventualnom pobedom obezbedili bi prvo mesto u grupi "A". Trijumf u 4. kolu takmièenja pèo grupama ostvarili su i vaterpolisti SCG, koji su sa 11:8 pobedili Hrvatsku. Najistaknutiji pojedinac meèa bio je Aleksandar Šapiæ sa pet golova. Ranije danas veslaèi su završili takmièenje na 28. Letnjim olimpijskim igrama. Dvojac bez kormilara Nikola Stojiæ-Mladen Stegiæ osvojio je peto mesto u finalnoj trci, dok je laki èetverac u sastavu Veljko Uroševiæ, Nenad Baboviæ, Goran Nedeljkoviæ i Miloš Tomiæ pobedio u "B" finalu i tako završio takmièenje na odliènom sedmom mestu.

XS
SM
MD
LG