Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.fms.uni-bk.ac.yu/pic/pic_ofak/ofak-sp-tipsarevic.jpg">Tipsareviæ napredovao za 12 mesta do najboljeg plasmana u karijeri - 2004-08-09


Posle jedne titule i jednog finala na "èelindžerima" u Brazilu Janko Tipsareviæ od danas je 124. teniser sveta, što mu je ujedno i najbolji plasman u karijeri. Pored 20-godišnjeg Tipsareviæa, koji je ove nedelje napredovao za 12 mesta, plasman na ATP rang-listi popravio je i Dušan Vemiæ, koji se sa 209. pozicije popeo na 198. Kada je reè o teniserkama SCG, najbolje rangirana i dalje je Jelena Dokiæ, koja je ove nedelje zadržala 30. mesto. Jelena Jankoviæ je napredovala za tri pozicije i sada je 41. što joj je najbolji plasman u karijeri.

Najbolji plasman u karijeri ostvarila je i Francuskinja Ameli Morezmo, koja je u finalu turnira u Montrealu vrlo lako pobedila Elenu Lihovcevu – 6:1 i 6:0, posle samo 50 minuta igre. Prvo mesto na WTA listi, iako veæ dugo ne igra i dalje drži Belgijnaka Žastin Enan Arden, treæa je Ruskinja Anastasija Miškina, dok je Amerikanka Lindzi devenport sa drugog pala na 4. mesto. Najveæi napredak u vrhu ostvarila je Vera Zvonareva, koja se popela sa 14. na 9. mesto i ponovo iz prvih deset izbacila sestre Vilijams.

Najveæi napredak na ATP listi, oèekivano je ostvario Andre Agasi, koji je posle 16 meseci osvojio turnir i to Masters serije u Sinsinatiju, vredan skoro 2,5 miliona dolara. Na putu do 59. titule u karijeri, Agasi je u polufinalu pobedio sunarodnika Rodika, a zatim i Australijanca Hjuita, tako da se sa 11. popeo na 7. mesto ATP liste. Hjuit je zbog plasmana u finale napredovao za dva mesta i sada je 8, a prve èetiri pozicije i dalje èvrsto drže Federer, Rodik, Korija i Moja.

XS
SM
MD
LG