Linkovi

Predsjednik Buš danas odlazi na višednevnu predizbornu turneju - 2004-08-09


Predsjednik Buš je danas u Anandejlu u Virdžiniji pokušao da objasni slabe pokazatelje rasta zaposlenosti i ekonomsku stagnaciju u protekla dva mjeseca.

"Otkako sam izabran radili smo zajedno, dosta smo uèinili i puno je toga ostalo da se uradi. Ovo je teško vrijeme i jedini razlog zbog koga bi trebalo da se okreæemo ka prošlosti – je da bi utvrdili ko nas je vodio naprijed”, rekao je Buš pozivajuæi okupljene da mu u novembru povjere još jedan predsjednièki mandat.

Buš je istovremeno rekao da bi u sluèaju Kerijeve pobjede ekonomija zapala u još veæu krizu, jer bi demokrate politikom veæih poreza zaustavile potrošnju i stvaranje novih radnih mjeata.

Keri meðutim za sada uspješno odgovara na sve Bušove kritike u pogledu ekonomskih prospekata. Govoreæi pristalicama u Arizoni, Keri je podvukao da æe zadržati poreske olakšice za sve Amerikance èiji godišnji prihod ne premašuje 200.000 dolara, a takvih je 98%. Kerijeva poruka odzvanja dobro posebno u državama èiji bi biraèi mogli da daju i konaènu prevagu na glasanju 2. novembra. Od kako je Buš preuzeo dužnost u Bijeloj Kuæi bez posla je ostalo više od 2 miliona Amerikanaca i Kerijeva predizborna turneja Vjerujem u Ameriku – tome pridaje posebnu pažnju.

Govoreæi u Flagstagu u Arizoniu Keri je pristalicama rekao da æe poslovi koje æe njegova administracija kreirati biti bolje plaæeni i da æe nezaposlenost opadati. Ako želite promjenu sadašnje državne uprave – došao sam da vam kažem – pomoæ stiže, poruèio je Keri. Keri æe tokom sedmice nastupiti pred biraèima u Novom meksiku, kaliforniji i Nevadi. Njegov potpredsjednièki kandidat Džon Edvards u meðuvremenu je boravio u državi Ilinoi, gdje je zajedno sa novom politièkom zvijezom demokrata Barakom Obamo – ubjeðivao glasaèe o potrebi da se 2. novemra promijeni šef Bijele kuæe.

XS
SM
MD
LG