Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.ksj.org.yu/takmicenja/images/logo_usa.gif">Dankan, Ajverson i ostali amerièki košarkaši u Beogradu - 2004-08-05


Posle trodnevnog boravka u Kelnu, gde je najpre doživela ubedljiv poraz protiv Italije (95:87), a zatim trojkom u poslednjoj sekundi savladala Nemaèku (88:70), košarkaška selekcija SAD doputovala je Beograd u ranim jutarnjim èasovima.

Izabranici Lerija Brauna odradili su tokom dana trening u novoj "Beogradskoj Areni", gde æe sutra od 20 sati po srednje-evropskom vremenu imati, kako i sami istièu, najozbiljniju proveru pred Olimpijske igre u Atini. Jedan od dvojice kapitena i verovatno najveæa zvezda ovog amerièkog sastava Tim Dankan, posle treninga u Beogradu rekao je novinarima "da je bio zabrinut posle poraza od Italije, ali da se situacija popravlja". Dankan je dodao "da on i njegovi saigraèi veoma poštuju tim Srbije i Crne Gore", istièuæi da drugaèija pravila i naèin suðenja na meðunarodnim košarkaškim takmièenjima ne utièu previše na igru tima sastavljenog iskljuèivo od NBA igraèa.

S druge strane, reprezentacija SCG u sutrašnjoj utakmici najverovatnije æe biti bez kapitena Dejana Bodiroge, koji još ima otok na levom kolenu koji je zaradio prilikom jednog sudara u finalnom meèu "Diamond Ball" turnira protiv Litvanije (93:80).

Utakmicu u "Beogradskoj Areni" iz sveèane lože pratiæe predsednik Srbije Boris Tadiæ, premijer Vojislav Koštunica i nekoliko zvaniènika susednih zemalja, meðu kojima predsednik i premijer Makedonije Branko Crvenkovski i Hari Kostov i ministri odbrane Albanije i Bugarske, Pandelji Majko i Nikolaj Svinarov.

XS
SM
MD
LG