Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.atptennis.com/en/players/playerprofiles/images/T742_AT.jpg">Janko Tipsareviæ osvojio turnir u Belo Horizonteu - 2004-08-01


Najbolje rangirani teniser SCG Janko Tipsareviæ osvojio je èelindžer u brazilskom gradu Belo Horizonte, koji je igran za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Tipsareviæ je u finalu pobedio domaæeg tenisera Rikarda Mela, drugog nosioca sa 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4. Prethodno, Tipsareviæ je do èetvrtog finala ove godine stigao posle predaje japanskog tenisera Ivamija, pre rezultatu 1:0 u setovima za 20-godišnjeg Beograðanina. Prvi set protiv Ivamija, Tipsareviæ je dobio bez izgubljenog gema.

Obnovljen "Olimpijski stadion" u Berlinu

Posle èetiri godine restauracije i potrošenih skoro 300 miliona dolara, u Berlinu je sinoæ zvanièno otvoren Olimpijski stadion, na kome su 1936. godine održane 11. letnje olimpijske igre. Preko 50 hiljada posetilaca imalo je priliku da se podseti istorijata stadiona, ukljuèujuæi i fenomenalnog nastupa tamnoputog Amerikanca Džesija Ovensa, koji je te 1936. osvojio èetiri zlatne medalje i doveo u pitanje stavove Adolfa Hitlera i teoriju o superiornosti arijevske rase. U tu èast, sinoænjem otvaranju stadiona, koji je umnogome oèuvao svoj originalni izgled, prisustvovala je unuka Džesija Ovensa, Ðina Hemphil, koja je simbolièno upalila plamen, kojim je oznaèeno otvaranje.

Olimpijski stadion u Berlinu biæe domaæin finalne utakmice sledeæeg Svetskog prvenstva u fudbalu – 2006. godine.

XS
SM
MD
LG