Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.cnnsi.com/inside_game/marty_burns/news/2003/05/11/shootaround_0511/divac.jpg">Pun krug Vlada Divca - 2004-07-21


Vlade Divac je u utorak uveèe i zvanièno ponovo postao košarkaš Lejkersa. Osam godina po odlasku iz Los Anðelesa, Divac se vratio u klub u kome je poèeo i gde æe, po svemu sudeæi, završiti veoma uspešnu NBA karijeru. Prema nezvaniènim informacijama, DivaC je sinoæ potpisao dvogodišnji ugovor, a naredne sezone trebalo da zaradi 4,9 miliona dolara. Pred velikim brojem novinara u trening centru Lejkersa, Divac je rekao da je veoma sreæan što se vratio u Lejkerse.

"Neki su me pitali kako sam se odluèio za Lejkerse. Bilo je lako, jer za mene je ovo druga kuæa, ova sredina je poznata i meni i mojoj porodici, tako da je bilo lako vratiti se", rekao je Divac i dodao da želi da igra za tim koji æe pokušati da ostvari nešto. "Mislim da je to postignuto produženjem ugovora sa Kobijem, kao i dovoðenjem ostalih igraèa... Lejkersi su i dalje tim koji može da osvoji titulu".

Kao i pre 15 godina, Divca i sada èeka težak zadatak u Lejkersima.

"Pa, kad sam imao 21 godinu, morao sam da zamenim Karima. Sada je to Šakil. Definitivno æe biti teško, ali kao što sam rekao, ovo je timski sport i mi svi moramo da budemo složni i pomognemo jedni drugima", rekao je Divac, a onda se osvrnuo na naèin igre novih Lejkersa. "Videæemo da li æe meni da dodaju loptu, ali ako bude tako sigurno æe je dobiti nazad. Oèigledno da imamo mlad tim, ukljuèujuæi i mene, i ako govorimo o onom šta sam ja video prošle sezone i godinu dana pre toga... ovde ima mnogo talentovanih igraèa. Moramo jedino da uèinimo dodatni napor da pomognemo treneru Tomjanoviæu i da se držimo zajedno", zakljuèio je Vlade Divac.

Nekoliko hiljada kilometara dalje, na Floridi, naizgled ceo Majami izašao je na ulice da doèeka novog košarkaša lokalnog Hita – Šakila O'Nila. O'Nil, koji sam sebe zove Dizel, stigao je u velikom kamionu, na kome je pisalo "Diesel Power", a onda iz deèije puške na vodu poèeo da prska okupljene navijaèe, kojih je bilo nekoliko hiljada.

"Veoma sam iznenaðen ovim doèekom, èak sam rekao svojoj ženi da sam se osetio kao predsednik", rekao je O'Nil a zatim intonirao prve taktove èuvenog marša "Hail to the Chief". "Nisam oèekivao,ali sve ovo je super. Imamo odlièan tim, i jedva èekam da poène, da igramo neke odliène utakmice i uradimo ono što treba".

Tokom 10-minutne ceremonije O'Nil je dobio kljuèeve grada od gradonaèelnika Menija Dijasa, posle èega je usledila konferencija za medije u "Ameriken Erlajns Areni".

"Kada sam tražio gde bih želeo da igram, Majami je bio jedna od opcija samo iz jednog razloga. Oni nisu imali mnogo talenta prošle sezone, ali su imali sjajan tim, igrali su kolektivno. Želeo sam da budem deo toga, jer znam da u košarci, koliko god bio dobar ili mislio da si dobar, ne možeš sam", rekao je O'Nil dodajuæi da želi odmah da razjasni bilo kakve dileme oko toga èiji je Majami tim sada. "Majami je tim Dvejna Vejda, on je plejmejker i on æe nas voditi. Edi Džons je srednji, a ja veliki brat", zakljuèio je O'Nil.

Od ostalih NBA vesti izdvajamo dolazak dosadašnjeg centra Jute, Grega Ostertaga u Jutu i dva trejda. Nik Van Eksel odlazi iz Golden Stejt Voriorsa u Portland u zamenu za Dejla Dejvisa i Dena Dikaua, dok su Klivlend Kavalirsi doveli Erika Snoua iz Filadelfije u zamenu za Kevina Olija i Kedrika Brauna.

XS
SM
MD
LG