Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://images.apple.com/home/images/2004/07/ipodclickimage20040719.jpg">Epl lansira novi, poboljšani MP3 plejer - 2004-07-19


Jedan od najpopularnijih džepnih džuboksova u svetu, popularni Eplov MP3 plejer zvani Aj-pod, odlukuje se izvanrednim karakteristikama - kako tehnološkim, tako i estetskim.

Ali sve što jer dobro može da bude još bolje. Zato je ova kompanija, inaèe najpoznatija po kompjuterima tipa Mekintoš, upravo objavila da uskoro izbacuje na tržište poboljšanu verziju Aj-poda koji izgleda malo drugaèije, ima nekoliko dodatnih osobina i - što je najvažnije - košta manje. Kao prvo, novi uredjaj nema dugmad za razne funkcije, koja su kod prethodnog modela bila postavljena odmah ispod ekrana. Umesto toga, sve kontrolne funkcije postavljene su po obodu kruga, na svakih 90 stepeni. Ne dužiæi palac sa toèkiæa kojim birate muziku, dovoljno je da blago pritisnete na odredjenom mestu po njegovom obodu da biste startovali, zaustavili, vraæali ili preskakali numere. Drugo poboljšanje je moguænost kreiranja sopstvenih miksova od svih muzièkih numera koje imate snimljene u Aj-podu. Dalje, ugradjena je i nova baterija koja omoguæava 12 sati neprekidnog sviranja. I najzad, model od 20 gigabajta, u koji može da stane oko 5 hiljada muzièkih numera, sada košta 299 dolara, što je za sto dolara jeftinije od prethodne verzije. Novi Aj-pod od 40 gigabajta, odnosno 10 hiljada pesama, košta 399 dolara. Adresu sa više pojedinosti naæi æete na našem sajtu, voanews.com/serbian.

XS
SM
MD
LG