Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.sacbee.com/ips_rich_content/806-0716divac.jpg">Vlade Divac vraæa se iz Sakramenta u Los Anðeles - 2004-07-19


Vlade Divac od naredne sezone više neæe igrati za Sakramento Kingse. Amerièka sportska TV mreža ESPN i lokalni list "Sakramento Bi" preneli su Divèevu izjavu posle sastanka sa generalnim menadžerom Kingsa, Džefom Pitrijem, da najverovatnije odlazi iz kalifornijske prestonice i da postoje samo dve opcije – Lejkersi ili Klipersi. ESPN je takoðe preneo da Divac veruje da æe na kraju, veèeras ili sutra, potpisati ugovor sa Lejkersima, timom koji ga je 1989. godine draftovao kao 26. pika i za koji je nastupao prvih sedam godina profesionalne karijere.

Prema nepotvrðenim izvorima iz slavnog kluba, Lejkersi su spremni da Divcu ponude dvogodišnji ugovor vredan oko pet miliona po sezoni, dvostruko više od Kingsa. Ukoliko se ovaj transfer ostvari Divac æe posle osam godina ponovo zaigrati u dresu Lejkersa, ovog puta zajedno sa Kobijem Brajantom, koji je kao srednjoškolac doveden iz Šarlota u zamenu za Divca, leta 1996. godine. Ujedno, Divac bi na poziciji centra u Lejkersima trebalo da zameni Šakila O'Nila, koji je te iste 1996. godine, zamenio njega.

XS
SM
MD
LG