Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20040713/i/r1068693391.jpg">Buš optužuje Kerija za uskraæivanje podrške vojnicima u Iraku - 2004-07-13


Predsednik Džordž Buš poèeo je dvodnevnu predizbornu turneju po državama amerièkog srednjeg zapada, u ruralnom, sjevernom Mièigenu.

Obraæajuæi se svojim konzervativnim pristalicama Buš je optužio senatora iz Maseèusetsa i najozbiljnijeg rivala na novembarskim izborima, Džona Kerija, da je "uskratio podršku amerièkim trupama u Iraku".

Buš je rekao kako "lider Sjedinjenih država mora da bude uz amerièke vojnike".

Keri je juèe rekao da je ponosan što su on i njegov potpredsjednièki kandidat Džon Edvards glasali protiv odobrenja dodatnih 87 milijardi dolara za operacije u Avganistanu i Iraku – jer su – kako je rekao – on i Edvards i tada znali da se spoljna politika Sjedinjenih država mora promijeniti i da je neophodno obnoviti saradnju sa zapadnim saveznicima.

Buš je danas rekao da Keri ima pravo na svoje mišljenje, ali da nije ukusno hvaliti se time èime se Keri hvali tražeæi podršku za predsjednièku funckiju.

Amerièki predsednik, izmeðu otalog je rekao da je zadovoljan ekonomskim rastom, da je od prošlog ljeta zaposleno još milion i po Amerikanaca i da Keri i Edvards nemaju dokaze za kritiku njegove ekomonske politike.

Buš je prvi predsjednik koji je posjetio slabo naseljeni sjeverni Mièigen, još od 1911. godine kada je to uèionio predsjednik Vilijem Hauard Taft.

XS
SM
MD
LG