Linkovi

Tandem Keri/Edvards koji æe se na novembarskim predsednièkim izborima suprotstaviti predsedniku Bušu i potpredsedniku Èejniju krenuo na višednevnu, zajednièku promotivnu turneju  - 2004-07-07


Na današnjem mitingu u Klivlendu, nedaleko od rokenrol hola slavnih – Keri i Edvards su doèekani kao velike zvijezde.

Nešto ranije – demokratski tandem se u društvu èlanova svojih porodica – u prethodno pripremljenoj koreografiji – pred TV kamerama i zvanièno predstavio amerièkoj javnosti.

Dvojica demokratskih senatora izašli su pred javnost prvi put nakon juèerašnje Kerijeve odluke da u pohodu na Bijelu kuæu – za partnera uizabera baš Edvardsa.

Džon Keri je još jednom ponovio da je Edvardsa izabrao u vjeri da je senator iz Sjeverne Karoline spreman da vodi Ameriku ka boljoj buduænosti, a senator iz Sjeverne Karoline je rekao da æe pobjeda tandema Keri/Edvards – donijeti bolju buduænost. Obnoviæe se nada kod ljudi koji željno išèekuju eda sjutra bude bolje – rekao je Edvards.

Anketa koju je prošle noæi sproveo NBC News pokazuje da Keri i Edvards u odnosu na republikanski duet Buš-Èejni ima prednost - 49 prema 41 odsto.

Istorièar Alan Lihtman kaže da se Kerijev štab nada da æe Edvards kampanju nadahnuti novom energijom – oni oèekuju da nešto što je do sada bilo na operacionom stolu oživi – kaže Lihtman .

I dok su Keri i Edvards bili u avionu, novi promotivni spot poèeo je da se emituje na jugu, izmeðu ostalog u Edvarsovoj Sjevernoj Karolini.

Zajedno sa TV spotom, u glavni grad Sjeverne Karoline – stigao je i amerièki predsjednik Džordž Buš.

On je nakon sastanka sa sudijama iz te savezne države iskoristio priliku da Edvardsa direktno optuži zbog toga što nominovane sudije nisu dobile podršku u Senatu.

Po rijeèima Buša njegov izbor blokirao j upravo senator Edvards. Predsjednik SAD rekao je da on želi da postavi sudije koje æe poštovati, a ne mijenjati suštinu zakona.

Zamoljen da uporedi Edvardsa sa potpredsjednikom Èejnijem – Buš je kratko rekao: "Dik Èejni bi mogao da obavlja predsjednièku funkciju."

XS
SM
MD
LG