Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.cada.co.uk/cada/work/porfolio/wimble/logo.gif">Juniorke u treæem kolu Vimbldona - 2004-06-29


Na terenu broj 8, najpre je Vojislava Lukiæ, u tri seta – 6:3, 1:6 i 6:3 pobedila Australijanku Sofi Ferguson, posle èega je treæi nosilac Ana Ivanoviæ (na slici), bila ubedljiva protiv Francuskinje Irene Pavloviæ – 6:1, 6:4. Izmeðu ta dva meèa, junior SCG Viktor Troicki poražen je u duelu sa Indijcem Tušarom Liberhanom sa 2:1 u setovima.

Deveti dan Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu obeležili su meèevi osmine i èetvrtfinala ženskog singla, u kojim nije bilo iznenaðenja. Prvi nosilac, Amerikanka Serena Vilijams je vrlo lako, sa 6:2, 6:1 za 55 minuta igre pobedila 16-godišnju Francuskinju ruskog porekla Tatjanu Golovin, i tako osigurala duel sa sunarodnicom Dženifer Kaprijati, koja je sa 6:4 i 6:4 bila bolja od Ruskinje Naðe Petrove. Drugi èetvrtfinalni par, koji je odreðen danas èine 4. nosilac Francuskinja Ameli Morezmo i Argentinka Pola Suares. One su eliminisale dve Italijanke – Morezmo Silviju Farinu Eliju – 7:5 i 6:3, a Suares – Ritu Grande 4:6, 6:0 i 6:2. Argentinki je to prvo èetvrtfinale na Vimbldonu, a pre mesec dana igrala je u polufinalu "Rolan Garosa", kada ju je eliminisala Elena Dementijeva.

Za razliku od Serene, Kaprijati, Morezmo i Suares, Ruskinja Marija Šarapova (na slici) i Amerikanka Lindzi Devenport veæ danas su se plasirale u polufinale. 17-godišnja Šarapova se namuèila sa Japankom Ai Sugijama – 5:7, 7:5 i 6:1, ali se na kraju plasirala u prvo Gren Slem polufinale u karijeri, dok je 5. nosilac i šampion iz 1999. godine, Lindzi Devenport okonèala pobednièku seriju Hrvatice Karoline Šprem. Posle svega 51 minuta bilo je 6:2, 6:2 za 188 cm visoku Amerikanku.

XS
SM
MD
LG