Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.cada.co.uk/cada/work/porfolio/wimble/logo.gif">Zimonjiæ u 3. kolu dubla, uspešan start Ane Ivanoviæ - 2004-06-27


Selektor Dejvis Kup reprezentacije i najbolji dubl-igraè SCG Nenad Zimonjiæ plasirao se u treæe kolo Vimbldona. On i njegov partner Austrijanac Julijan Noul pobedili su poljski dubl Firstenberg/Matkovski sa 2:0, po setovima 7:6 i 7:6. A uspešan dan na startu juniorskog turnira imala je Ana Ivanoviæ, koja je brzo završila meè sa Hrvaticom Sanjom Anèiæ. Ivanoviæeva, koja je treæi nosilac, vodila je sa 5:0 u prvom setu, kada je hrvatska teniserka predala meè.

Inaèe, tek treæi put u 127 godina dugoj istoriji Vimbldona igrali su se meèevi i danas, na takozvanu "narodnu nedelju", koja je obièno slobodan dan. Razlog je naravno kiša, zbog koje su organizatori u velikom zaostatku. Danas nije bilo velikih iznenaðenja, a kao najveæe, mogao bi da se izdvoji poraz 8. nosioca Nemca Rajnera Šitlera, u duelu sa Amerikancem Spadeom. Do osmine finala lako su stigli prvi i drugi nosilac Švajcarac Federer i Amerikanac Rodik, baš kao i veterani Tim Henman i Mark Filipusis, i dvojica hrvatskih tenisera Mario Anèiæ i Ivo Karloviæ. Kod teniserki, meðu onima koje su obezbedile plasman u narednu rundu su Serena Vilijams, Ameli Morezmo, Dženifer Kaprijati, Naða Petrova, Pola Suares, Magdalena Maleeva, Rita Grande, kao i Hrvatica Karolina Šprem, koja je posle Venus Vilijams izbacila još jednu Amerikanku, 32. nosioca Megan Šonesi – 7:6, 7:6.

XS
SM
MD
LG