Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20040707/i/r542167464.jpg">Orlando Medžik kao prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu u Njujorku izabrao srednjoškolca Dvajta Hauarda - 2004-06-25


Orlando Medžik je uprkos oèekivanjima kao prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu u Njujorku izabrao srednjoškolca Dvajta Hauarda. Novi NB ligaš Šarlot Boketsi izabrali su potom, logièno - najboljeg igraèa šampiona univerzitetske lige Konektikata - Emeku Okafora.

Treæi pik, takoðe sa Univerziteta Konektikat - Ben Gordon, biæe novi èlan Èikago Bulsa.

Najbolje rangirani Evropljanin ove godine bio je osamnaestogodišnjio krilni centzar iz Letonije Andris Bedrins koga su sa 11 pozicije izabrali Golden Stejt Voriorsi. Rusa Pavela Podkolzin je kao 21-vog izabrala Juta i odmah ga proslijedila Dalas, Meveriksima.

Njegov sunarodnik Viktor Krjapa je kao 22 pripao Nju Džersiju koji ga je trejdovao sa Portlandom za Edija Gila i pravo pika u prvom krugu drafta. Treblejzersi su uzeli još jednog Rusa – sa pozicije 23., takoðe igraèa moskovskog CSKA Sergeja Monju. Najbolje rangirani stranac ove godine je bio Sudanac Luol Deng koji kao 7. izbor pripao Finiks Sansima koji su ga potom razmijenili sa Èikago Bulsima. Deng je u prvoj sezoni za univertzitet Djuk prosjeèno postizao 15 poena. Toronto je sa 8. pozicije uzeo Brazilca Rafaela Aruja

Slovenac Saša Vujaèiæ koji igra u Italiji, kao 27.pik dolazi u Lejkerse, a sa pozicije 28. San Antonio je uzeo talentovanog slovenca Bena Udriha.

Jedno od najveæih iznenaðenja po mišljenju NBA struènjaka je i to što je bek univerziteta „Sent Džozef“, najbolji koledž igraè prošle sezone, Džamir Nelson, izabran tek sa 20.pozicije. Njega je birao Denver pa ga je proslijedio u Orlando.

XS
SM
MD
LG