Linkovi

Opozicija pozvala investitore da ne zakljuèuju nikakve ugovore sa Vladom Crne Gore - 2004-06-18


"Vlada Crne Gore je sumnjiv partner. Investitori moraju èekati novu vladu jer æe jedino ugovori sa njom biti validni“, kazao je predsjednik Srpske narodne stranke Andrija Mandiæ na protestnom skupu koji je na podgorièkom Trgu Republike organizovala crnogorska opozicija. On je, pred oko tri hiljade demonstranata, rekao da kriminalci moraju biti zaustavljeni, i sprovedena poštena privatizacija.

"Ne smiju premijer Milo Ðukanoviæ i Vlada prodati Telekom i Kombinat aluminjuma i zakljuèiti ugovore o koncesijama na naftu, gas i vodu. Sa èim æemo otvarati nova radna mjesta ako oni to prodaju u bescijenje", kazao je Mandiæ.

Prema njegovim rijeèima, crnogorsko bogatstvo mora biti saèuvano, a to može jedino poštena Vlada.

Portparol vladajuæe Demokratske partije socijalista Predrag Sekuliæ u reakciji na opozicione poruke rekao je kako je opozicija pokazala da je njen krajnji cilj da treba ekonomski uništiti Crnu Goru kako bi je što lakše izruèila svojim gospodarima. "U pitanju je ideološka matrica Slobodana Miloševiæa i Vojislava Šešelja i pokušaj da se prièom o kriminalu prikrije pokušaj kraðe buduænosti Crnoj Gori i njenoj mladosti", kazao je Sekuliæ.

On je rekao da ne treba podsjeæati da su problemi Crne Gore i montirane afere poèeli onog trenutka kada je vlast saopštila da Crna Gora može sama da se izdržava, da živi od svog rada i da ni od koga sa strane ne zavisi.

Apsurdno i besmisleno je pozvati strane investitore da ne ulažu u sopstvenu zemlju i to prelazi granicu zdravog razuma, ocijenio je portparol Socijaldemokratske partije Branislav Raduloviæ.

Raduloviæ smatra da je opozicija time pokazala da više nije samo opozicija vlasti, veæ i Crnoj Gori, kao i da je protiv svih graðana.

Direktor Centra za ekonomsko socijalne studije Predrag Drecun smatra da se takvim pozivom uvodi princip pravne nesigurnosti i da to izaziva strah kod stranih investitora, što je nedopustivo I destruktivno.

XS
SM
MD
LG