Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://slam.canoe.ca/Slam/Tennis/USOpen/2003/08/20/k082705A.jpg">Posle 1999. godineTipsareviæ prvi predstavnik srpsko-crnogorskog tenisa na najprestižnijem gren slem turniru - 2004-06-17


Prvi put posle 1999. godine, kada je Nenad Zimonjiæ stigao do treæeg kola, srpsko-crnogorski tenis imaæe muškog predstavnika u pojedinaènoj konkurenciji najprestižnijeg teniskog turnira na svetu.

Najbolje rangirani teniser SCG Janko Tipsareviæ uspešno je prošao tri kola kvalifikacija na Vimbldonu, ne dozvolivši protivnicima da osvoje nijedan set. Poslednji u nizu Tipsareviæevih žrtava bio je Italijan Potito Staraèe, koga je 135. teniser sveta pobedio sa 6:1, 6:4 i 6:2.

Pored Tipsareviæa, koji još ne zna ime protivnika u prvom kolu, na ovogodišnjem Vimbldonu SCG æe predstavljati Jelena Dokiæ i Jelena Jankoviæ u ženskom singlu - Dokiæeva æe nastupiti i u dublu, dok æe u glavnom žrebu muškog dubla biti naravno i Nenad Zimonjiæ. Jelena Dokiæ, koja je 23. nosilac, na startu æe igrati protiv Argentinke Žizele Dulko, dok se Jelena Jankoviæ sastaje sa Èehinjom Klarom Kukalovom. Jankoviæeva je inaèe danas eliminisana sa turnira u hertogenbošu, pošto je u èetvrtfinalu izgubila od 8. nosioca Ruskinje Line Krasnorutskaje – 6:4, 6:1.

Dokiæeva u dublu sa Bugarkom Magdalenom Maleevom, veæ u prvom kolu ide na prve nosioce Španjolku Virhiniju Ruano Paskval i Argentinku Paolu Suares. Zimonjiæ i Austrijana Julijan Noul, koji su postavljeni za 16, nosioce na startu igraju protiv švajcarsko-nemaèke kombinacije Iv Alegro/Mihael Kolman.

U Atini bez Ðorðeviæa, Jariæa, Milièiæa...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Željko Obradoviæ, potvrdio je da zbog povreda na Olimpijskim igrama u Atini neæe moæi da raèuna na Aleksandra Ðorðeviæa, Marka Jariæa i Darka Milièiæa.

Milièiæ se povredio u poslednjim minutima pete utakmice final NBA plej-ofa, kada mu je posle udarca Brajana Kuka napukla matakarpalna kost desene šake i juèe je uspešno operisan u Detroitu. Procenjuje se da æe Milièiæ nositi gips nekoliko nedelja. Marko Jariæ je još ranije najavio da æe najverovatnije morati da odustane zbog povrede koju "vuèe" skoro cele sezone, a selektor Obradoviæ je to potvrdio. Za Sašu Ðorðeviæa se zna da je operisao skoèni zglob i da bi mogao da poène da trenira poèetkom avgusta, a neizvesna je i sudbina Predraga Stojakoviæa, koji trenutno služi vojni rok u Grèkoj.

XS
SM
MD
LG