Linkovi

Crnogorski premijer Milo Ðukanoviæ: Crnogorska opozicija pokušava da zloupotrijebi ubistvo Duška Jovanoviæa - 2004-06-17


Ðukanoviæ je saopštio da ne zamjera onima koju izvikuju parolu 'Milo ubico', veæ stranaèkim liderima koji ih predvode i pokušavaju zloupotrijebiti èitav sluèaj:

'Ja ne zamjeram ljudima koji vrlo primitivno, iz mase, osjeæajuæe se valjda hrabrijim i prolazeæi porede Vlade uzvikuju takve budalaštine. Ali, oni kojima moramo zamjeriti jesu ona nekolicina ljudi koji stoje na njihovom èelu i koji pokušavaju da jedan tragièan položaj na tako beskrupulozan, na tako nemoralan naèin iskoriste. Nesreæna crnogorska opozicija, navodno žaleæi Duška Jovanoviæa, pokušala je da se na vrlo grub, beskrupulozan, primitivan naèin posluži njegovim lešom.'

Potpredsjednik SNP Zoran Žižiæ kaže da ubistvo Jovanoviæa Ðukanoviæ manipulacijom želi prebaciti u tuðe dvorište:

'Crna Gora ne može preæe preko ovog ubistva, ono se ne može nikome oprostiti niti zataškati na bilo koji naèin'.

I funkcioner SNS Goran Daniloviæ odbacio je na press konferenciji Ðukanoviæeve tvrdnje:

'Njegova konstatacija da je možda neko ubistvom želio da pounudi šansu opoziciji, predstavlja direktno optuživanje crnogorske opozicije za ubistvo urednika nezavisnih novina Dan Duška Jovanoviæa'.

Daniloviæ tvrdi da Ðukanoviæev signal da je 'neko iz zemlje ili inostranstva želio da pomogne opoziciji da se ustolièi na vlasti', mora biti dokazan.

XS
SM
MD
LG