Linkovi

Oliver Kan veruje u uspeh Nemaca - 2004-06-12


Malo ljudi je verovalo Oliveru Kanu kada je predvidjao da njegova Nemaèka može daleko da dogura na Svetskom fudbalskom prvenstvu 2002. godine.

Kapiten Nemaèke predvodio je tada "pancere" do neoèekivanog finala, gde su poraženi od Brazila. On danas predvidja da èe se na Evropskom prvenstvu u Portugalu desiti još jedan povratak Nemaèke u vrh.

"Imam potpuno isti oseèaj kao pre mundijala. Znam da navijaèi ne veruju baš u naše šanse, ali sve je moguèe ako svaki igraè da sve od sebe", rekao je kapiten minhenskog Bajerna novinarima u trening kampu reprezentacije.

Nemaèka nije, kao ni pre dve godine, dobro igrala u pripremnom periodu, a doživela je sramne poraze od Rumunije i Madjarske.

I sam Kan je prošao kroz težak period pošto je dobio nagradu FIFA za najboljeg igraèa 2002. godine. Veliki lièni problemi i nekoliko kikseva u važnim utakmicama narušili su njegov besprekorni imidž.

Kan, koji u ponedeljak puni 35 godina, još uvek deluje pomalo zastrašujuèe i predstavlja simbol nemaèke efikasnosti, a pored toga veruje da može da pruži odliène partije.

"Vredno sam radio za ovo. Fizièki sam spreman, a mislim da sam i mentalno, ali to èe pokazati utakmice", rekao je Kan.

XS
SM
MD
LG