Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.nba.com/media/act_kobe_bryant.jpg">Brajant ponovo sjajan - 2004-05-28


Peti put ove sezone Kobi Brajant je zapoèeo dan u sudnici u Koloradu, a završio ga fantastiènom partijom u pobedi svog tima – ovog puta nad Minesota Timbervulvsima – 92:85, èime su Lejkersi stekli prednost od 3-1 u seriji, koju je mali broj timova u istoriji uspeo da dostigne.

Brajant je stigao u "Stejpls Centar" sat vremena pre poèetka utakmice, postigao 31 poen, 18 u odluèujuæoj treæoj èetvrtini, kada su Lejkersi stekli 15 razlike, imao 8 skokova i 4 asistencije za 41 minut igre. Pored Brajanta, odlièno su igrali i Šakil O'Nil, koji je sa po 19 poena i skokova, stigao do 10. uzastopnog "dabl-dabla" u plej-ofu, i veteran Karl Meloun, kome je zamalo izmakao "tripl-dabl" (12 poena, 11 skokova, 8 asistencija).

S druge strane, MVP lige Kevin Garnet, koji je utakmicu završio sa 28 poena, 13 skokova i 9 asistencija, nije imao pravu podršku saigraèa, a Sem Kasel je zbog bolova u leðima igrao samo pet minuta u treæoj èetvrtini. Peta utakmica ova dva tima igra se u subotu u Mineapolisu i u sluèaju pobede Lejkersi æe postati prvi finalista ovogodišnjeg plej-ofa.

Bajron Skot novi trener Hornetsa

Novi trener Nju Orleans Hornetsa biæe kako se i oèekivalo Bajron Skot. Nekadašnji košarkaš Lejkersa i trener Nju Džersija, sa kojim je dva puta bio u finalu plej-ofa, izjavio je za TV mrežu ESPN da je prihvatio ponudu Hornetsa i da jedva èeka da poène da radi sa odliènom ekipom koja ima dva vanserijska igraèa - Berona Dejvisa i Džamala Mešburna. Zvaniènici tima iz Luizijane nisu komentarisali Skotovu izjavu, ali je vlasnik tima Džordž Šin još prošle nedelje izjavio da je vrlo zainteresovan da angažuje Skota, koji æe posle Pola Sajlasa i Tima Flojda biti treæi trener kluba u poslednje tri sezone.

Tampa Bej izjednaèila

Hokejaši Tampa Bej Lajtninga izjednaèili su na 1-1 u finalnoj seriji plej-ofa NHL lige protiv Kalgari Flejmsa. Domaæi su u drugoj utakmici bili jednako ubedljivi kao gosti u prvoj, i na kraju trijumfovali identiènim rezultatom – 4:1. Golove za Tampa Bej postigli su Ruslan Fedotenko, Martin Sent Luis, Den Bojl i Bred Rièards, dok je strelac poèasnog pogotka za Kalgari, sredinom poslednje treæine, bio Vili Nieminen. Naredne dve utakmice igraju se u Kalgariju, u subotu i ponedeljak.

XS
SM
MD
LG