Linkovi

Film  “Shrek 2 ” - 2004-05-23


Film poèinje taèno tamo gde je prvi deo završen: u zemlji Nedodjiji u koju je zaljubljeni par - Šrek i Fina - otišao posle venèanja da roditeljima mlade javi sreæne vesti. Medjutim, nisu svi oduševljeni èinjenicom da se Fiona udala za èudovište, a ponajmanje Princ na belom konju koji je trebalo da od nje napravi princezu koja je lepa ceo dan, a ne samo od izlaska do zalaska sunca, kako èarolija nalaže.

U nastavku sada veæ kultnog ostvarenja studija Dreamworks, glasovima nastupaju Majk Majers kao Šrek, Kameron Dijaz kao Princeza Fiona i Edi Marfi kao Magarac. Pojavljuju se i novi likovi -- misteriozna Kuma-vila, kojoj je glas pozajmila Dženifer Saunders i zlo èudovište Puss-In-Boots koje stalno boravi u kafani ”Kod otrovne jabuke“, a kome je glas podario - Antonio Banderas.

Ono što odlikuje Šreka jeste dovitljivost. To odlikuje i ceo ovaj film, uz naravno humor. Film ima i nekoliko važnih poruka: prijateljstvo je moguæe izmedju dvoje ljudi potpuno razlièitog karaktera. Magarac je ponekada dosadan, ali on i Šrek se vole i poštuju, kaže Banderas.

Džon Kliz i Džuli Endrjuz su podarali glas Fioninim roditeljima. Džuli Endrjus kaže da joj je, i pored velikog iskustva u radu sa decom i u deèjim predstavama, ipak bilo pomalo teško...

U animaciji nemate orjentaciju da li ste na dobrom putu, da li je prejako, ili previše veselo? Sve je ovo bilo potpuno novo, ali nadam se da je dobro ispalo.

Film je kao i prethodni režirao Endrju Adamson uz pomoæ Viki Dženson, Skota Maršala i Konrada Vernona. Podseæamo vas da je Šrek 2002. dobio Oskara za najbolji animirani film i da je veæ sada, posle svega nekoliko dana u bioskopima, oborio sve rekorde u svom žanru po broju podatih ulaznica.

XS
SM
MD
LG