Linkovi

Erika Danlap Mis Amerike - 2004-05-22


Napomenimo da se u Glasu Amerike mogu èuti 53 razlièita jezika! Ovogodišnja proslava uvelièana je dolaskom aktuelne Mis Amerike, Erike Danlap, koju smo zamolili da nam odgovori na nekoliko pitanja.

Erika Danlap je sedma po redu crna Mis Amerike. Ima 23-godine i pored redovnih aktivnosti jedne krunisane lepotice, Erika na Univerzitetu Centralne Floride studira marketing i odnose sa javnošæu. Slogan kojim je Erika Danlap osvojila prvo mesto na takmièenju za Mis jeste: ”Zajedno smo jaki, razjedinjeni propadamo: Slavimo razlike i upoznajmo ih.“ Na pres konferenciji koja je održana u Glasu Amerike, Mis Amerike je govorila o prihvatanju èinjenice da smo svi razlièiti, taènije jedinstveni i podvukla da su mladi suoèeni sa stereotipovima na svakom koraku.

Erika Danlap voli da peva kantri muziku jer želi da pokaže da crnci nisu vezani samo za jedan muzièki žanr. ”Ne mislim da sebi treba da uskratimo zadovoljstvo da radimo i nastupamo u oblasti u kojoj nismo dominantni“, kaže aktuelna Mis Amerike koja je nastupala u Nešvilu, u Grad Ol Opriju, najduže emitovanoj emisiji u istoriji radija koja je danas mnogo više od toga.

Posle zvaniènog dela programa, pokušali smo bliže da upoznamo aktuelnu Mis Amerike. Erika Danlap je skoro sa deèjim oduševljenjem odgovarala na neka od naših pitanja.

Kako izgleda vrhunac sreæe?

“ Mislim da je to moguænost da odem na sopstveno ostrvo kad god poželim i da pobegnem od nekih svih stvari koje se dešavaju u mom profesionalnom životu. “ Sa kojom istorijskom liènošæu se najviše identifikuješ?

“ Mislim da je to Turgud Maršal, prvi crnac koji je nominovan i izabran za èlana amerièkog Vrhovnog suda. Bio je izuzetna liènost i svojim radom na istroijskom sluèaju "Braun protiv obrazovnog sistema", kada je Vrhovni sud stao na stanovište da je rasna segregacija u školama u suprotnosti sa Ustavom, uticao je na ogroman broj ljudi. “

Koja je najznaèajnija vrlina?

“ Mislim da je to strpljenje, jer tek kad sam postala Mis Amerike shvatila sam da ga uopšte nemam. ”

Kad bi mogla da promeniš samo jednu stvar na sebi, šta bi to bilo?

“ To bi definitivno bila velièina mojih stopala, taènije broj cipela koji 41. Kad bih mogla, smanjila bih to na 37.5 jer svake cipele možete da nadjete u tom broju. “

Kad bi mogla da budeš neko drugi na 5 minuta, ko bi bila?

“ Pa ne znam, ostala bih ja. “

Kako se boriš protiv bora?

“ Sad baš i nemam mnogo bora, tako da ne znam sada kako da se borim, ali kad budem poèela nauèiæu. Èula sam da je dobro da stavljate magnezijumovo mleko, tako da æu možda da poènem sa tim. “

Koji ti je omiljeni deo šminke?

“ Maskara. “

Koliko vežbaš?

” Jutros sam bila u teretani, pokušavam da vežbam redovno. ”

Koliko vode piješ dnevno?

“ Trudim se da pijem oko dva litra, ali nekada samo mogu da popijem oko pola litra. “

Ima li nešto što obožavaš da jedeš, a ne bi smela?

” Hleb. I zato ne mogu da idem na dijetu sa malo ugljenih hidrata. “

Koji je tvoj moto?

”Ako nemaš neku svoju veliku istinu, nasedaš na sve male laži.

Koji CD je trenutno u tvom plejeru?

Dženet Džekson: ”Velvet Rope“.

Koji film bi preporuèila?

“Forest Gamp, to je moj omiljeni. “

Koliko dugo spavaš za lepotu?

” Od 4 do šest sati. “

Kako se boriti protiv gojaznosti ?

“ Razgovarati sa lekarom i odluèiti koji plan ishrane je najbolji. “

Koja je tvoja omiljena poslovica?

Kineska: ”Kaži mi - zaboraviæu, pokaži mi - možda æu se setiti, ukljuèi me i - razumeæu.“

Buduæi da imaš drugaricu iz Srbije, reci mi šta smatraš najveæim problemom bivše Jugoslavije?

“ Najveæi problem je taj što ljudi nisu shvatili da moraju da nauèe da žive i rade zajedno, ma koliko da su razlièiti. Tako se stvara najbolja zemlja na svetu. ” Koju srpsku hranu bi volele da probaš?

” Gibanicu. “

XS
SM
MD
LG