Linkovi

Sakramento pred eliminacijom - 2004-05-15


Predvoðeni fantastiènim Letrilom Sprivelom koji je bio najbolji strelac utakmice sa 34 data poena, Timbervulfsi su samo u prvoj èetvrtini rezultatski zaostajali, ali su tih devet poena deficita lako nadoknadili. Kako je Sakramento imao svega 33% "uspešnosti" šuta, a Kis Veber bio bez poena u prvom poluvremenu da bi na kraju susreta zajedno sa Bibijem i Stojakoviæem šutirao zbirno 45-15, poraz je za Kingse bio neminovnost. S obzirom da je rezultat u seriji 3-2 za Minesotu "kraljevi" se nalaze u nezavidnoj situaciji jer u noæi izmeðu nedelje i ponedeljka moraju da slave u šestoj utakmici, koju æe odigrati pred svojom publikom, ne bi li tako izborili "majstoricu" koja æe se odigrati u Mineapolisu.

Ditroit - Nju Džerzi 120:127

Sa druge strane, u gostima su uspeli da slave Nju Džerzi Netsi koji su do treæe pobede nad Ditroitom stigli posle èak tri odigrana produžetka. Pistonsi, za koje ponovo nije igrao Darko Milièiæ, izgubili su prednost domaæeg parketa iako su imali nekoliko prilika da trijumfuju u ovoj utakmici, ali su pritom imali i dosta sreæe. Naroèito se to odnosilo na šuteve Èonsija Bilapsa koji je uz zvuk sirene trojkom izborio prvi produžetak, ali je ubrzo od junaka postao tragièar.

Na kraju prvog produžetka Bilaps je promašio šut za pobedu domaæih, isto mu se desilo i na kraju drugih dodatnih pet minuta igre, a onda su sigurna ruka Rièarda Džefersona sa linije penala i brojni promašaji Pistonsa u završnici treæeg produžetka doneli trijumf gostima. Netsi æe, stoga, pred svojim navijaèima imati priliku da ovu seriju reše u svoju korist i tako se domognu finala Istoka.

XS
SM
MD
LG