Linkovi

Veèeras na programu dve utakmice polufinala doigravanja u NBA ligi - 2004-05-14


Sinoæ su u triler završnici, kakvu publika u Americi odavno nije videla godinama – Lejkersi u petoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije anulirali prednost domaæeg trena u San Antoniju.

Ekipa iz Los Anðelesa je uprkos ogromnih 16 poena prednosti iz treæe èetvrtine - slavila pogotkom Dereka Fišera u poslednjem trenutku utakmice –74:73.

Pet i po sekundi prije kraja Sparsi su imali loptu i poen manjka – nakon tajm auta, najbolji igraè aktuelnog šampiona – Tim Dankan šutirao je preko Šekila O Nila i pogodio za 73:72 – 4 desetinke sekunde do kraja.

Ispostavilo se da su se igraèi San Antonia rano poradovali pobjedi, pošto je nakon tri uzastopna tajm auta – loptu iz auta dobio Fišer – i preko Ðinobilija – doveo ekipu Fila Džeksona na korak do finala zapadne konferencije.

“To je nešto o èemu djeca sanjaju, o èemu sam ja sanjao da æe mi se dogoditi... I dogodilo se”, rekao je poslije utakmice presreæni Derek Fišer, naglašavajuæi da je sinoænja utakmica bila od presudne važnosti s obzirom na sve uspone i padove, povrede, sudske procese, meðusobne odnose i probleme koji ove godine nisu napuštali tim iz Los Anðelesa.

Greg Popoviæ je rekao da je doživio sigurno najteži poraz u karijeri. Kada vam se dešavaju tako loše stvari – onda samo možete da kažete – bolje ovdje, nego u Iraku – rekao je Popoviæ.

San Antonio je inaèe uložio žalbu NBA ligi navodeæi da je Fišer uputio loptu nakon što je vrijeme isteklo, ali je pregledom snimaka utvrðeno da je koš regularan i komesar lige Dejvid Štern danas je obavijestio ekipu iz Teksasa da je službeni rezultat u seriji 3: 2 za Lejkerse. Naredna utakmica igra se u subotu.

A, Tim Dankan kaže da za šampione polufinalna serija nije završena i pored gubitka prednosti domaæeg terena. Ako budemo imali energije i hrabrosti koju smo pokazali u posljednjih dvadesetak minuta protiv Lejkersa – siguran sam da možemo da ih pobijedimo u Stejpls centru, poruèio je Tim Dankan.

XS
SM
MD
LG