Linkovi

Kingsi pali u produžetku - 2004-05-11


Posle bolnog poraza u drugoj utakmici serije u Mineapolisu, kada su u poslednja èetiri minuta prokockali dvocifrenu prednost, Kingsi su prošle veèeri na svom parketu doživeli još jedan vrlo slièan neuspeh, treæi ove sezone u "Arko Areni" protiv Minesote.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednaèenoj igri, da bi gosti na prelazu izmeðu treæe i èetvrte èetvrtine, sa Garnetom i Kaselom na klupi, uspeli da stvore dvocifrenu prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i 15 razlike. Meðutim, u trenucima, kada su neki navijaèi Kingsa veæ napustili "ARKO Arenu", misleæi da je meè odluèen, do tada skoro neprimetni Peða Stojakoviæ i Majk Bibi zapoèeli su seriju 17:4, kojom su doveli svoj tim do produžetka. Obojica su postigla po dve trojke, Bibi 6 od svojih 19 poena, a Stojakoviæ 8, s tim da je drugom trojkom 10 sekundi pre isteka vremena postavio konaèan rezultat u regularnom toku utakmice.

Kapiten reprezentacije SCG postigao je i svih devet poena svog tima u dodatnih pet minuta, koji su se praktièno pretvorili u njegov duel sa MVP-jem NBA lige Kevinom Garnetom. Na kraju, Stojakoviæ je završio meè sa 29 poena, od èega je 22 ubacio posle treæe èetvrtine, a 17 u poslednjih sedam minuta. Uz to je imao 9 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte za 49 minuta igre, ali je promašio dva veoma bitna penala, jedan na kraju regularnog dela, a jedan u produžetku.

Pošto su Kevinu Garnetu, koji je završio meè sa 30 poena, 15 skokova i 5 blokada, èetiri sekunde pre kraja dosuðeni koraci, Stojakoviæ je iz teške pozicije uz kontakt sa Haselom promašio šut za pobedu. Trener Kingsa Rik Adelman dugo se posle utakmice objašnajavo sa sudijamo oko toga, a i na konferenciji za novinare je napomenuo da Stojakoviæ zaslužuje mnogo veæe poštovanje kod sudija.

Njegov kolega Flip Sanders istakao je da je ova serija sjajna. "U svakoj od ove tri utakmice oba tima su u poslednjih minut i po – dva imali priliku da pobede", rekao je Sanders, dok je Dag Kristi naglasio da on i njegovi saigraèi ne smeju da budu pasivni. "Moramo da igramo agresivnije i tako æe i biti. Sutra na treningu, potrudiæu se da to svima bude jasno", pomalo preteæi rekao je Kristi.

Na Istoku, Majami je nastavio pobednièku seriju u svojoj dvorani i ujedno naneo prvi poraz Indijani u ovogodišnjem plej-ofu. Predvoðeni rukijem Dvejnom Vejdom, koji je postigao 25 poena, uz 6 asistencija i 5 skokova, košarkaši Hita trijumfovali su 94:87 i tako smanjili rezultat u seriji na 2-1.

Junak pobede Vejd ubacio je èak 14 koševa u poslednjoj èetvrtini, kada su domaæi uspeli da zaustave Pejserse u pokušaju da naprave preokret. Pored njega odlièan je bio i Lamar Odom sa 17 koševa i 9 skokova, dok je kod poraženih najbolji bio Džermejn O'Nil sa 29 poena i takoðe 9 uhvaæenih lopti.

Posle sinoænjih utakmica u sve èetiri serije NBA plej-ofa, bolje rangirani timovi imaju prednost od 2-1. Veèeras Nju Džersi doèekuje Detroit, a Lejkersi – San Antonio, dok se èetvrte utakmice u serijama Minesota – Sakramento i Indijana – Majami igraju u sredu uveèe.

XS
SM
MD
LG