Linkovi

Kingsi ispustili pobedu - 2004-05-09


Košarkaši Sakramenta propustili su veliku priliku da još jednom pobede Minesotu u gostima i vrate se u svoju "ARKO Arenu" sa praktièno nedostižnom prednošæu od 2-0 u seriji. Posle prve tri èetvrtine tokom kojih su uglavnom bili u zaostatku, u jednom trenutku i 14 poena, Kingsi su skoro šest minuta u poslednjoj èetvrtini zadržali Vulvse bez poena i serijom 18:5, nešto više od èetiri minuta pre kraja poveli sa 10 razlike – 88:87. meðutim, usledili su brzopleti i potpuno neizgraðeni napadi gostiju, što su domaæi iskoristili i najviše zahvaljujuæi Semu Kaselu napravili preokret, za konaènih – 94:89.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Kevin Garnet sa 28 poena, 11 skokova i 6 blokada, dok je Sem Kasel, osam od ukupno 19 poena postigao u poslednja tri minuta utakmice. Letrel Sprivel se ponovo muèio, ali je sa 15 poena utrostruèio produktivnost u odnosu na prvi meè serije, a sjajnu epizodu imao je i rezervista Fred Hoiberg sa 13 poena i 3 ukradene lopte za 23 minuta.

Kod Kingsa, Peða Stojakoviæ je još jednom imao loše šutersko veèe, svega 8 od 21 iz igre, ali je sa 26 poena, 7 skokova i 3 ukradene lopte bio ubedljivo najbolji pojedinac svog tima i prosto je neverovatno da u poslednjim trenucima, kada je Minesota pravila preokret nije dobio nijednu loptu. Umesto njega, imali su je Majk Bibi, koji je u poreðenju sa prvom utakmicom bio neprimetan sa 10 poena i 8 asistencija, Dag Kristi, koji je ubacio 15 koševa, ali promašio dva kljuèna slobodna bacanja u poslednjem minutu, i Kris Veber, koji je takoðe promašio jedan veoma važan penal u samoj završnici i završio sa 21 poenom. Bred Miler je imao «dabl-dabl» (11 poena i 11 skokova), dok je Vlade Divac za 26 minuta imao uèinak:4 poena, po 6 skokova i asistencija i 2 blokade.

U drugoj utakmici prošle veèeri, Indijana je oborila NBA rakord ostvarivši šetsu uzastopnu plej-of pobedu sa dvocifrenom razlikom. Pejsersi su predvoðeni udarnim tandemom Artest (20 poena, 5 asistencija, 4 skoka) – O'Nil (17 koševa, 9 skokova), uz još jednu odliènu partiju veterana Redžija Milera (19 poena za 18 minuta), pobedili Majami – 91:80 i sa 2-0 u seriji putuju na Floridu, gde se sutra uveèe igra treæa utakmica. Sutra uveèe je i treæa utakmica u seriji Minesota – Sakramento, naravno u prestonici Kalifornije.

XS
SM
MD
LG