Linkovi

Indijana - Majami 1-0 - 2004-05-07


Posle 11 dana bez ijedne utakmice na Pejsersima se moglo primetiti da malo "uspavani", dok su košarkaši Majamija u polufinalnu seriju Istoka ušli izmoreni neizvesnim duelima sa Nju Orleans Hornetsima. Izabranici Stana Van Gandija uspeli su da zaustave Džermejna O'Nila, koji je ubacio svega 13 poena, uz slab šut iz igre 5-17, ali su Ron Artest sa 25 koševa, Džamal Tinzli sa 17, uz šut za tri poena 5-6, i veteran Redži Miler, koji je postigao 12 koševa, obezbedili relativno lak trijumf.

Presudila je serija domaæih 26:5 na prelazu izmeðu druge i treæe èetvrtine, a polovinom treæeg perioda Pejsersi su imali maksimalnih 23 razlike – 60:37. Meðutim, košarkaši Hita nisu se predavali, tako da su predvoðeni rukijem Dvejnom Vejdom, koji je završio meè sa 22 poena, 7 skokova i 4 asistencije, èetiri i po minuta pre kraja prišli na minus osam. Minut kasnije, Redži Miler je trojkom razliku vratio na 13 poena i razrešio sve dileme oko pobednika.

Trener Majamija Sten Van Gandi odao je priznanje protivniku, pre svega na dobrom šutu iz igre. "Oni su veoma dobar šuterski tim, a danas su iz igre imali procent od 50 osto, što vam jednostavno mnogo otežava posao. Mi smo uspeli da ih zadržimo ispod koša, mislim da smo odlièno skakali i vodili raèuna o izgubljenim loptama, ali kada njihovi spoljni igraèi ubace toliko trojki, onda je teško pobediti", rekao je Van Gandi i dodao da Pejsersi nisu sluèajno dobili 61 utakmicu u ligaškom delu prvenstva.

Njegov kolega Rik Karlajl istakao je da je bilo lepo ponovo igrati utakmicu posle toliko dugo vremena. "Videlo se da smo imali veliku pauzu, bar ja tako mislim", rekao je Karlajl. "Povremeno smo delovali nervozno, ali u principu sam zadovoljan. Majami je igrao sa više želje, nisu se predavali i mislim da æe tako biti i u nastavku serije. Zato, ukoliko želimo da proðemo ovo kolo plej-ofa - moramo da se trudimo bar koliko i oni."

XS
SM
MD
LG