Linkovi

Parker uništio Lejkerse - 2004-05-06


Do 17. uzastopnog trijumfa - poslednji put Sparsi su poraženi 23. marta u Mineapolisu - San Antonio je stigao pre svega zahvaljujuæi fanatastiènoj partiji plejmejkera Tonija Parkera. Francuski reprezentativac dominirao je od samog poèetka, postigao 16 poena u prvoj èetvrtini, kada su domaæi stekli veliku dvocifrenu prednost, osam u poslednjem «kvoteru», kada su se Lejkersi približili i utakmicu završio sa plej-of rekordom karijere: 30 koševa, uz 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

Tim Dankan je postigao 24 poena, uz 7 skokova, Argentinac Manu Ðinobili je uz 15 poena, imao 6 asistencija i 5 skokova, a vrlo korisni su bili i Raša Nesteroviæ i Hido Turkoglu sa po 9 koševa. Brus Bouen je po ko zna koji put ove sezone izuzetno èuvao Kobija Brajanta i zadržao ga na 15 poena, uz šut iz igre 7-17, mada je Brajant zabeležio 8 asistencija, uglavnom Šakilu O'Nilu, koji je okonèao utakmicu sa 32 poena i 15 skokova.

Lejkersi su polovinom poslednje èetvrtine prišli na 80:78, ali je najpre Turkoglu postigao trojku, da bi Toni Parker sa dva penala i sjajnim prodorom preko Šakila O'Nila vratio razliku na plus osam za San Antonio, posle èega su domaæi relativno lako priveli meè kraju.

Na konferenciji za novinare posle utakmice, trener Sparsa Greg Popoviæ, kao što se i oèekivalo hvalio je Tonija Parkera. "Èesto se dogodi da me pomoæni trener Pi Džej Karlisimo udari laktom i kaže 'Toni ima 21 godinu, æuti i gledaj utakmicu'. I mislim da je to ono što treba da radim. Mislim, momak zaista radi sjajan posao, razme šta se dešava na parketu. Naravno, pravi i greške, ali ne više nego drugi plejmejkeri, koji imaju 25 ili 35 godina. Mogu samo da kažem da je sreæa da imam tako talentovanog momka u svojoj ekipi", rekao je Popoviæ, dok je njegov kolega Fil Džekson još jednom imao zamerke na suðenje. "Pogledajte samo situaciju sa faulovima na poèetku utakmice. Meloun je na kraju treæe èetvrtine dobio tehnièku grešku i to me je iznerviralo. Dovoljno je teško naterati sudije da nam dosude ono što ja mislim da treba, a još ako se okrenu protiv tebe... Oni su ljudi – neki od njih zaista jesu", rekao je Džekson, što je izazvalo smeh meðu novinarima.

"Moramo da izaðemo na teren i obavimo posao. Dosta je bilo prièe. Zaostajemo dve utakmice i znamo šta moramo da radimo", bio je kratak Šakil O'Nil, pred narednu utakmicu koja se u "Stejpls Centru" u Los Anðelesu igra u nedelju popodne.

XS
SM
MD
LG