Linkovi

Film  “Zlice “ - 2004-05-02


Tinejdžerka Keti Heron, koja se sa roditeljima vratila u SAD nakon života u Africi, mora jako da se potrudi kako bi nauèila da preživi na veoma nepristupaènom terenu – srednjoj školi u tipiènom amerièkom predgraðu.

U pitanju su, kako ih opisuju drugi ðaci, super-seksipilne, glamurozne devojke, koje odluèuju o tome šta je pomodno a šta ne. Biti “in” sa njima znaèi društveni uspeh u srednjoj školi. Biti u centru pažnje je privlaèno, ali Keti ubrzo otkriva da su dvoliènost I spletkarenje previsoka cena za tako nešto. Sedamnaestogodišnja Lindzi Loan igra glavnu ulogu:

“Mislim da je poruka, u srednjoj školi I životu uopšte, da ne treba menjati da bi vas drugi prihvatili, pošto vam to na duže staze neæe pomoæi. “ Scenario za film “Zlice” nastao je na osnovu knjige “Matica I dvorske dame”, priruènika za roditelje adolescenata, koji je nastao na osnovu iskustava koje je Rozalind Vajzman stekla u vašingtonskom obrazovnom sistemu.

“Ono što se meni dopada u vezi sa filmom je to što u prvoj polovini vidite šta je to što devojke rade, što je zlo. To je stvarno. To na videlo iznosu svu ružnoæu I pokazuje kakva je cena toga, tako da kada glavni lik na kraju kaže da je ne èini pametnijom kada drugoga nazove glupim, to je ono o èemu govorim. Zato mi se dopada.

Tina Fej igra ulogu nastavnice koja pokušava da bude Ketin mentor, a ona je I adaptirala knjigu u scenario.

“Na odreðeni naèin to vuèe poreklo iz serija koje radim, da pokušam da pišem na osnovu stvarnih dogaðaja, a ne da ih izmišljam.”

XS
SM
MD
LG