Linkovi

Buš : “Ispitivanje je bilo veoma široko i bilo je važno ” - 2004-04-29


Predsednik Buš i potpredsednik Èeni su danas duže od tri sata odgovarali na pitanja èlanova specijalne komisije, koja ispituje okolnosti pod kojima su se u Sjedinjenim Državama dogodili teroristièki napadi jedanaestog septembra, 2001.Novinarka Glasa Amerike Pola Vulfson izveštava da se istorijski sastanak održao u predsednikovoj kancelariji - iza zatvorenih vrata. Predsednik je po završetku ispitivanja rekao da je to bio dobar razgovor sa deset èlanova komisije, dodavši da je odgovorio na sva pitanja koja su mu bila postavljena.

“Ispitivanje je bilo veoma široko i bilo je važno.”

Predsednik Buš je novinarima takoðe rekao da je komisija ostavila veoma dobar utisak na njega. Nije hteo da objašnjava suštinu ispitivanja, ali je rekao da æe èlanovi komisije sve što su saznali uneti u svoj konaèni izveštaj.

“Oni su veoma zainteresovani za preporuke koje æe da iznesu, a za njih sam isto tako zainteresovan i ja.”

Predsednik je rekao da ga komisija nije pitala da li postoji moguænost da su operativci teroristièke organizacije “Al kaide” još u Sjedinjenim Državama. Istakao je da je zemlja i dalje ranjiva, ali da vlada radi na svim nivoima da bi zaštitila Amerikance.

XS
SM
MD
LG