Linkovi

Stojakoviæ doveo Kingse do 3-1 - 2004-04-27


U tvrdoj utakmici, u kojoj nijedan tim nije uspeo da stvori prednost veæu od osam poena, sakramento je preuzeo kontrolu polovinom treæe èetvrtine, kada se razigrao Peða Stojakoviæ. Najbolji strelac Kingsa, postigao je samo èetiri poena u prvom poluvremenu uz šut iz igre 1-11, da bi u treæoj èetvrtini ubacio 12 poena, bez promašaja 5-5, i sa još èetiri koša u poslednjem kvoteru došao do odliènog "ol-raund" uèinka: 20 poena, 11 skokova i 5 asistencija za 46 minuta.

Dag Kristi je ostvario treæi «dabl-dabl» u seriji sa 13 poena i 15 skokova, a odliènu partiju pružio je i Bred Miler sa 10 koševa, 16 uhvaæenih lopti i 5 asistencija. Veber je završio meè sa 17 poena i 9 skokova, Vlade Divac sa 4 koša i 6 uhvaæenih lopti za svega 11 minuta, a veoma dobar je bio i Litvanac Darijus Songaila sa 8 poena i 6 skokova za 22 minuta.

Najefikasniji kod Kingsa sa 22 poena bio je Majk Bibi, koji je deset sekundi pre kraja promašio šut za èetiri razlike, ali je u poslednjem napadu Peða Stojakoviæ, kao i u drugoj utakmici, odigrao sjajnu odbranu, ovog puta na Stivu Nešu i spreèio ga da donese produžetak.

"Oba tima su igrala tvrdo i bila je to jedna od onih utakmica kada se pobednik odluèuje u poslednjim sekundama. Neki od mojih igraèa su obavili sjajan posao, mislim da je Songaila bio vrlo znaèajan, a na kraju je odluèila Peðina odlièna odbrana. Bila nam je potreban jedna pobeda ovde i to smo i ostvarili", rekao je trener Kingsa Rik Adelman, dok je njegov kolega Don Nelson istakao da su mnogi od njegovih igraèa, igrali kao da su rukiji.

"Moramo da nastavimo da se borimo. Svakako da smo sada saterani uz zid, jer smo smatrali da moramo da dobijemo ovu utakmicu. Meðutim, sada ne smemo da razmišljamo o tome da treba da dobijemo tri meèa zaredom, veæ o svakom posebno", rekao je trener Mevsa Don Nelson, izrazivši nadu da æe se njegov tim još jednom vratiti u Dalas.

Do velike prednosti od 3-1 pred peti meè na svom parketu stigli su i Detroit Pistonsi, drugom pobedom u Milvokiju u poslednja tri dana. Ovog puta, predvoðeni Ripom Hamiltonom, koji je ubacio 27 poena, Pistonsi su trijumfovali 109:92 i naterali trenera Lerija Brauna da kaže da je to bila najbolja partija njegovog tima ove sezone. Pored Hamiltona, Rašid Valas je ubacio 20, Èonsi Bilaps 19, a Tejšon Prins 17 poena, dok je ceo tim šutirao 57 odsto iz igre.

XS
SM
MD
LG