Linkovi

Film " Man on fire " - 2004-04-25


Denzel Vašington igra Džona Krisija, Ludog Džona, bivšeg tajnog ubicu, koji se nada da æe dovoljno alkohola izbrisati seæanja o svim smrtima koje je video, ali i prouzrokovao. Bivši kolega mu daje posao u Meksiku, gde postaje telohranitelj kæeri bogatih roditelja. Koliko god da se trudio da se odupre Piti, koju igra Dakota Fening, ona prolazi kroz èvrstu odbranu Ludog. Kada je kidnapuju i zaprete smræu, uz korumpiranog policajca u brutalnom zloèinu, Ludi odluèuje da preuzme stvar u svoje ruke. Njegov lik priprema strašnu osvetu , ali Vašington oseæa da je to pravedno u kontekstu ove prièe. «

« To je èovek koji je veoma talentovan , ali je zbog onoga što treba da uradi izgubio dušu. Postao je pijanica, on drži bibliju u jednoj, a flašu viskija u drugoj ruci. To je njegovo duhovno putovanje. On upoznaje tog malog andjela koji mu pomaže da se vrati u život.»

Denzel Vašington je do sada igrao uloge heroja i lopova i kako on kaže to je sve što je do sada i igrao. Zato je, kaže, morao da pronadje u sebi prirodu nekoga ko brutalno maltretira osumnjièenog kako bi dobio informaciju. «Koristiš ono što znaš. Reditelj Ed Zvik je jednom rekao da misli da se moji otkucaji srca primire kada se kamera iskljuèi. Rekao ja da misli da se tada oseæam opuštenije. Ja mislim da je to interesantno. Mislim da se upravo to dogadja sa ovim likom i ja se trudim da to sledim, naroèito u prvoj sceni sa prstima. On je bio veoma opušten jer je znao da iskoristi ono što radi.»

Reditelj Toni Skot kaže da je radnju filma premestio u Meksiko kako bi je prilagodio sadašnjem vremenu. Na poèetkuu filma se naglašava da kidnapovanje za otkup postaje glavni kriminal širom Latinske Amerike. Radha Mièel koja igra majku kidnapovane devojèice, kaže da se cela glumaèka postava uživela u ulogu. Glumica rodjena u Australiji rekla je da su sve zvezde imale telohranitelje tokom snimanja filma.

«Veoma je interesantno to što je u filmu korišæen Meksiko Siti i njegovo okruženje kao karakter u prièi. Oseæanje opasnosti i ne ophodnosti imanja telohranitelja je ono o èemu se radi u filmu Man on fire. To je život na jednoj vrsti ivice.»

U filmu Man on fire igraju i Kristofer Voken, Djankarlo Djanini kao i pevaè Mark Entoni.

XS
SM
MD
LG