Linkovi

Detroit prvi pao - 2004-04-22


Posle izjednaèene prve èetvrtine, Milvoki je sredinom druge preuzeo voðstvo koje nije ispuštao do kraja. Nešto više od tri minuta pre završetka, Baksi su imali 15 razlike – 87:72, ali je Detroit napravio fantastiènu seriju i zamalo došao do preokreta. U poslednjem napadu, Rašid Valas je na dva razlike za goste izgubio loptu i omoguæio Majklu Redu, koji je sa 26 poena postavio lièni rekord u plej-ofu, da sa linije penala obezbedi trijumf. Pored Reda, u pobednièkom timu istakli su se Dezmond Mejson sa 17 poena, Toni Kukoè sa 15 poena, uz samo jedan promašaj iz igre, i 9 skokova i Džo Smit sa "dabl-dablom": 11 poena i 13 skokova. Kod Pistonsa, za koje nije igrao Darko Milièiæ, najbolji je bio Èonsi Bilaps sa 20 koševa i 8 asistencija.

Posle sjajne partije Sema Kasela u prvoj utakmici, Minesota je do novog trijumfa 95:81 i prednosti od 2-0 u seriji sa Denverom stigla predvoðena Letrelom Sprivelom, koji je meè završio sa 31 poenom, uz fenomenalan šut iz igre, pogotovo van linije za tri poena, odakle je pogodio sedam od osam šuteva. Pomenuti Kasel, ovog puta je bio mnogo bolje èuvan, tako da je uz 9 asistencija, postigao 12 poena, 28 manje nego u prvom susretu. Glavni kandidat za MVP igraèa ligaškog dela sezone Kevin Garnet ispromašivao se iz igre, pogodivši 9 od 27 šuteva, ali je opet ostvario treæi plej-of "tripl-dabl": 20 poena, 22 skoka i 10 asistencija. Kod poraženih, Vošon Lenard je ubacio 24 poena, ali samo devet posle prve èetvrtine, dok je Karmelo Entoni završio sa 15 koševa, 9 skokova i 7 izgubljenih lopti.

Do prednosti od 2-0 lakše nego što se oèekivalo stigao je i Majami, koji je pregazio Nju Orleans sa 30 poena razlike – 93:63. Hornetsi su iz igre šutirali 20-82 ili 24,4 odsto, što je drugi najgori procenat u istoriji NBA lige. Svi starteri domaæih imali su dvocifren uèinak, predvoðeni Edijem Džonsom sa 19 poena i 8 skokova i Keronom Batlerom, koji je uz 18 pogodaka imao 9 uhvaæenih lopti. Kod Hornetsa, jedino je Beron Dejvis ubacio preko 10 poena, taènije 13.

Rendolf najviše napredovao

Posle nagrada za najboljeg rukija (Lebropn Džejms), najboljeg odbrambenog igraèa (Ron Artest) i najboljeg trenera ove sezone (Hjubi Braun), NBA liga danas je proglasila i igraèa koji je u protekloj sezoni najviše napredovao. Reè je o krilnom centru Porlanda, Zeku Rendolfu, koji je više nego udvostruèio svoj prosek u poenima, skokovima i asistencijama (20,1 poen, 10,5 skokova, 2 asistencije, 43 "dabl-dabla"). Rendolf je u glasanju dobio preko 200 ena više od drugoplasiranog Karlosa Buzera iz Klivlenda i Džejmsa Pouzija iz Memfisa.

XS
SM
MD
LG