Linkovi

Lejkersi i Sparsi vode 2-0 - 2004-04-20


Do 13. uzastopne pobede – 87:70 protiv Grizlija, San Antonio je stigao predvoðen Tonijem Parkerom i Timom Dankanom. Plejmejker iz Francuske od samog poèetka bio je vrlo raspoložen za igru, postigao tri trojke u prvoj èetvrtini i 13 od ukupno 27 poena, kojima je pridodao 7 asistencija. Dankan je bio na svom uobièajenom nivou iz ligaškog dela sezone: 23 poena, 12 skokova i 5 blokada, a jednu od najboljih partija ove sezone pružio je veteran Robert Ori, koji je za 28 minuta ostvario «dabl-dabl»: 14 poena i 10 skokova. Ori, poznat po trojkama u poslednjim sekundama, ovog puta je ubacio dve krajem treæe èetvrtine i doprineo da se zvanièni šampioni, pošto je Memfis prišao na «pola koša», ponovo «odlepe» na pristojnu razliku. Poèetkom poslednje èetvrtine, serija 14:0 otklonila je sve dileme oko pobednika. Serija se sada seli u Memfis, gde se u èetvrtak igra treæa, a u nedelju èetvrta utakmica.

Za razliku od prve utakmice, kada je košarkaš Hjustona Džim Džekson promašio šut za pobedu, Lejkersi su bili mnogo sigurniji protiv Rokitsa u drugom meèu serije – 98:84. Šakil O'Nil je vrlo rano ušao u probleme sa liènim greškama i završio meè sa za njega vrlo skromnih 7 poena, 7 skokova, po 4 asistencije i blokade, ali je Kobi Brajant dominirao. Postigao je 22 od ukupno 36 poena u drugom poluvremenu, kada su Lejkersi stekli odluèujuæu prednost, za šta zasluge ima i klupa tima iz Los Anðelesa, pre svih Derek Fišer i Karim Raš, kao i Karl Meloun, koji je uprkos povredi skoènog zgloba odlièno èuvao Jao Minga (21 poen, samo 7 u drugom poluvremenu) i uspeo da ubaci 17 poena, uz 8 skokova i 4 asistencije.

Lebron Džejms ruki godine

Ono što se veæ nekoliko dana prièalo, danas je i zvanièno potvrðeno. Prvi pik sa poslednjeg drafta, 19-godišnji Lebron Džejms proglašen je za najboljeg rukija ove sezone. Drugo mesto, oèekivano je pripalo Karmelu Entoniju, a treæe debitantu iz Majamija Dvejnu Vejdu. Džejmsu æe trofej biti uruèen veèeras u NBA prodavnici u Njujorku.

XS
SM
MD
LG