Linkovi

Domaæini èuvaju prednost - 2004-04-19


Sakramento Kingsi uspešno su zapoèeli seriju protiv Dalas Meveriksa i zahvaljujuæi odliènoj odbrani u poslednjoj èetvrtini izbegli neizvesnu završnicu u veoma važnom trijumfu – 116:105. Kingsi su od samog poèetka bili veoma uspešni u napadu, ali Dalas se nije dao sve do 36 minuta, pre svega jer je Dirk Novicki bio skoro nezaustavljiv, što potvrðuje uèinak: 32 poena, 13 skokova i 5 blokada. Meðutim, Sakramento je poslednju èetvrtinu zapoèeo serijom 19:7 i tada "prelomio" utakmicu. Dag Kristi je odigrao možda i najbolju plej-of utakmicu u karijeri, završio sa rekordnim uèinkom - 21 poen, 11 asistencija, i 8 skokova. Kris Veber je bio vrlo efikasan sa 26 poena i 12 skokova, ali su kljuènu ulogu verovatno imali Peða Stojakoviæ i Majk Bibi. Stojakoviæ je sa 28 poena bio najbolji strelac u pobednièkom timu, imao je i 8 skokova, a u poslednjoj èetvrtini èuvao je Novickog i dozvolio mu da postigne samo tri poena. Bibi je završio meè sa 14 poena, 7 asistencija i 4 skoka, uz odliènu odbranu na Stivu Nešu, dok je Vlade Divac za 19 minuta imao vrlo znaèajan uèinak: 12 poena, po 2 skoka i asistencije i jedna ukradena lopta. Entoni Piler je pogodio sva tri pokušaja za trojku i završio sa 11 poena. Kod poraženih, osim pomenutog Novickog i donekle Džejmisona koji je za 20 minuta u plej-of debiju ubacio 18 poena, nije bilo igraèa sa znaèajnijim uèinkom. Drugi meè ove serije iga se sutra, takoðe u Sakramentu.

Kako su igrali u prvenstvu, Detroit Pistonsi nastavili su i u plej-ofu. Sjajnom odbranom, koja je ostvarila klupski plej-of rekord sa 14 ukradenih lopti, tim Lerija Brauna nijednog trenutka nije ispustio kontrolu u pobedi nad Milvoki Baksima – 108:82. Tejšon Prins (14 poena, 11 skokova), Ben (17 koševa, 14 skokova) i Rašid Valas (17 poena, 10 uhvaæenih lopti) ostvrili su "dabl-dablove", Rip Hamilton je bio blizu sa 21 poenom i 8 asistencija, a Darko Milièiæ debitovao je u plej-ofu sa tri minuta i jednim poenom, sa linije penala.

Ni prvi nosilac na zapadu, Minesota nije dozvolila bilo kakvu neizvesnost na startu serije sa Denverom. Predvoðeni fenomenalnim Semom Kaselom koji je sa 40 poena izjednaèio rekord karijere, Ti-Vulvsi su trijumfovali 106:92, iako se Nagitsi nisu predavali. Odliènu podršku Kaselu, koji ima dve titule prvaka NBA lige sa Hjustonom, pružio je Kevin Garnet sa 30 koševa i 20 skokova, dok je Sprivel završio sa 11 pogodaka. Kod poraženih, koji su poèetkom poslednje èetvrtine posle minusa od 22 poena, prišli na pet razlike, Karmelo Entoni i Markus Kembi ubacili su po 19 poena.

Najuzbudljivije je ipak bilo u Majamiju, gde su izabranici Stena Van Gandija prvo ispustili prednost od 12 poena, sedam i po minuta pre kraja, da bi košem rukija Dvejna Vejda, nešto više od sekund pre kraja, došli do prve plej-of pobede u poslednje èetiri godine – 81:79. Petorica Hornetsa imala su dvocifren uèinak, dok je kod Majamija, pomenuti Vejd bio najefikasniji sa 21 poenom, po 5 skokova i asistencija.

XS
SM
MD
LG