Linkovi

Šest favorita za NBA prsten - 2004-04-16


Struènjaci uglavnom istièu šest ekipa: prva èetiri nosioca na Zapadu – Minesotu, Lejkerse, San Antonio i Sakramento, kao i prvoplasirani i treæeplasirani tim Istoka – Indijanu i Detroit. Toj grupi, trebalo bi dodati i zvaniènog dvostrukog šampiona Istoka, ekipu Nju Džersija, ali i petoplasirani tim Zapada Dalas, èiji duel sa Sakramentom u prvom kolu svakako treba smatrati derbijem prve runde plej-ofa.

Kingsi su pre dve godine lako izbacili Mevse u polufinalu konferencije, na putu ka èuvenom finalu Zapada sa Lejkersima, godinu dana kasnije, Mevsi su u istoj situaciji uzvratili, iskoristivši odsustvo povreðenog Krisa Vebera. U nedelju popodne istoèno-amerièkom vremenu, u «ARKO Areni» poèeæe treæa uzastopna plej-of serija dva tima sa najboljim napadom u ligi.

Indijana je jedini tim koji je ostvario 60 ili više pobeda ove sezone, i Pejsersi su tako postali prvi tim sa Istoka sa najboljim skorom lige, još od 1997. godine i Èikaga sa Majklom Džordanom. Uprkos tome, mnogi Pistonse vide kao prvog favorita na Istoku. Pre svega, zbog dolaska Rašida Valasa, koji je ionako èvrstom sastavu trenera Lerija Brauna, doneo dodatnu èvrstinu, i nadimak identièan šampionskim ekipama Detroita s kraja osamdesetih i poèetka devedesetih godina prošlog veka – Bad Boys II.

Minesota bi posle sedam godina trebalo da ima lakši zadatak da konaèno proðe to prvo kolo plej-ofa, a i od Lejkersa i Sparsa, jedina dva tima koja su u poslednjih pet godina osvajala titule, oèekuje se da posao na startu doigravanja završe bez problema.

SCG košarka imaæe èetiri zvanièna predstavnika u ovogodišnjem NBA plej-ofu. Vlada Divca i Peðu Stojakoviæa u dresu Kingsa, Darka Milièiæa u sastavu Detroita, i Igora Kokoškova u struènom štabu, ali s obzirom na poreklo i košarkaške poèetke, u tu grupu može se svrstati i slovenaèki reprezentativac Raša Nesteroviæ, startni centar zvaniènih šampiona San Antonio Sparsa.

XS
SM
MD
LG