Linkovi

Denver u plej-ofu posle devet godina - 2004-04-13


Po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan prisustvovao je utakmici, koja je posle devet godina pauze vratila Nagitse u plej-of. Drugim trijumfom nad Kingsima ove sezone Denver je osigurao osmo mesto na Zapadu i duel sa Minesotom ili san Antonijem u prvom kolu plej-ofa. Ruki Karmelo Entoni postigao je 17, Andre Miler 21 poen, ali je dominirao Markus Kembi sa 12 koševa, 21 skokom, 7 asitsencija i 5 blokada. Peða Stojakoviæ bio je najefikasniji kod «kraljeva» sa 20 poena i 6 skokova, dok je Vlade Divac igrao samo 14 minuta, uz uèinak: po 2 poena, asistencije i ukradene lopte i po 5 skokova i blokada.

Osmim uzastopnim trijumfom Ti-Vulvsi su eliminsili Jutu iz plej-ofa i zadržali prednost u odnosu na zvaniène šampione pred poslednji susret u ligaškom delu sezone, protiv Grizlija u Memfisu. Meðutim, ukoliko želi prvo mesto na Zapadu, Minesota æe morati da trijumfuje i u «Piramidi» u sredu uveèe, u suprotnom, uz pobedu Sparsa nad Denverom, šampioni bi imali prednost zbog boljeg skora u konferenciji. Kevin Garnet je sa još jednim jakim «dabl-dablom» (21 poen, 17 skokova) potvrdio kandidaturu za MVP igraèa sezone, dok je Saša Pavloviæ za 19 minuta imao 8 poena, 2 skoka i šest lièlnih greški.

San Antonio je u Portlandu ostvario 10. uzastopnu pobedu – 78:66 i još jednom se potvrdilo da ekipa Grega Popoviæa ulazi u pravu formu kada je najvažnije. Tim Dankan je dominirao, sa 14 poena i 15 skokova ostvario 400. «dabl-dabl» u karijeri, a odliènu podršku imao je u Toniju Parkeru, koji je ubacio 22 poena.

Hjuston je obezbedio sedmo mesto na Zapadu, pobedom 111:107 nad Sijetlom, za koji je posle pet utakmica pauze nastupio Vlada Radmanoviæ i za 27 minuta postigao 21 poen, uz 3 skoka, po jednu asistenciju i blokadu. Indijana je u Filadelfiji ostvarila 60. trijumf u sezoni – 107:93 i protiv Èikaga æe imati priliku da još više popravi klupski rekord po broju pobeda u sezoni. Detroit je lako pobedio Vizardse u svojoj dvorani – 101:79, uz 4 poena, 3 skoka, po jednu asistenciju i blokadu Darka Milièiæa za poslednjih sedam minuta.

Individualno gledano, veèe je obeležio Bobi Sura, koji je u trijumfu Hoksa nad Nju Džersijem – 129:107, ostvario treæi uzastopni «tripl-dabl» (22 poena, 11 asistencija, 10 skokova). Doduše uz nameran promaša u smaoj završnici, ali je ipak postao prvi igraè, posle Grenta Hila, kome je u poslednjih sedam godina to pošlo za rukom.

Bez obzira na eliminaciju iz plej-ofa i razoèaravajuæi kraj sezone, Klivlend je smogao snage da pobedi Milvoki u svojoj «Gand Areni» - 93:89 i tako ugrozi èetvrto mesto koje Baksi drže na Istoku. Majami se izjednaèio sa Milvokijem, pobedom u Bostonu – 84:77, a Nju Orleans, posle poraza od Njujorka, više ne može bolje od šestog mesta i duela sa Pistonsima na startu doigrvanja. Milvokiju je neophodan trijumf u sredu uveèe nad Torontom, kako bi saèuvao prednost domaæeg terena u prvoj rundi plej-ofa protiv Majamija.

XS
SM
MD
LG