Linkovi

Debakl Lejkersa u Sakramentu - 2004-04-12


«Kraljevi» su vodili od prvog do poslednjeg minuta, poèeli utakmicu serijom 8:0, do kraja prve èetvrtine stekli dvocifrenu razliku i održavali je izmeðu 11 i 25 poena do samog kraja. Kingsi su pre svega dominirali u odbrani na Kobiju Brajantu i Šakilu O'Nilu, koji su na kraju završili sa ukupno 18 poena, što je njihov drugi najgori uèinak u osam godina zajednièkog igranja za Lejkerse. Kris Veber je pružio verovatno najbolju partiju od povratka u tim posle povrede kolena, završio meè sa 25 poena, 12 skokova i 5 asistencija, Dag Kristi je ubacio 21 koš, a Majk Bibi 15, uz 8 asistencija. Peða Stojakoviæ igrao je 37 minuta, postigao 13 poena, imao 9 skokova i 1 veoma atraktivnu asistenciju, dok je Vlade Divac za 19 minuta imao uèinak: 7 poena, 6 skokova, 3 asistencije i 1 ukradene lopta. Najviše je meðutim doprineo da O'Nil rano uðe u probleme sa liènim greškama. Ovim trijumfom, Kingsi su dve utakmice pre kraja lige verovatno obezbedili drugo mesto na Zapadu, osim ako ne izgube oba meèa do kraja, veèeras u Denveru i u sredu u Ouklendu, uz dva trijumfa Lejkersa. Meðutim, prednost domaæeg terena u polufinalu konferencije još uvek im je ugrožena, jer je San Antonio pobedio Kliperse u Los Anðelesu – 88:79 i i dalje ima isti skor sa Kingsima.

Do devetog uzastopnog trijumfa zvanièni šampioni stigli su u samom finišu, a kao i obièno, najveæe zasluge pripadaju Timu Dankanu, koji je 18 od ukupno 26 poena ubacio u poslednjoj èetvrtini. Kod Klipersa, Predrag Drobnjak nije se «upisao» za 4 minuta igre, a u negativnom smislu istakao se Kventin Rièardson, koji je posle sedam meèeva pauze zbog povrede, iz igre šutnuo 1-17.

Individualno gledano, junak veèeri bio je bek Èikago Bulsa Džamal Kroford, koji je u Torontu ubacio 50 poena i doveo svoj tim do èetvrte pobede nad Reptorsima ove sezone – 114:108 posle produžetka.

Dva tima koja se bore za peto mesto na Zapadu – Dalas i Memfis, doživeli su poraze u gostima kod ekipa iz divizije Pacifik, koje æe propustiti dogravanje. Mevsi u Ouklendu – 108:107, a Grizliji u Finiksu – 89:83, uz 2 poena i jedan skok Žarka Èabarkape za 6 minuta.

Nju Džersi Netsi pobedili su Filadelfiju - 89:75 i osigurali plasman u plej-of Bostonu. Hrvatski interancionalac Zoran Planiniæ pružio je verovatno najbolju partiju sezone, sa uèinkom: 10 poena, 5 asistencija i 2 skoka za 20 minuta igre.

XS
SM
MD
LG