Linkovi

U napadu u Karaèiju poginulo pet policajaca - 2004-04-04


Pakistanske vlasti saopštile su da su nepoznati napadaèi danas ubili pet policajaca u kako su nazvali teroristièkom napadu u južnom delu Karaèija. Dopisnik Glasa Amerike Ajaz Gul izveštava iz Islamabada.

Najmanje 10 napadaèa uèestvovalo u jutrošnjem napadu na policijsku stanicu u Karaèiju. Tom prilikom petoro policajaca je ubijeno i jedan ranjen. Minstar unutrašnjih poslova provincije Aftab Šeik nazvao je taj napad teroristièkim aktom. Jedan od napadaèa ranjen kada je policija uzvratila vatru, kaže Aftab.

"Jedan od napadaèa je ranjen, možda i mrtav. Meðutim, oni su to ranjeno, ili mrtvo telo poneli sa sobom. U ovom trenutku nam nije poznato odakle je taj napad došao".

Pakistanske vlasti poveæale su, u meðuvremenu, stepen obezbeðenja u svim policijskim stanicama u Karaèiju, koji je u poslednjih nekoliko godina èesta meta muslimanskih ekstremista. Islamisti se protive saradnji Pakistana sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv terorizma, koja obuhvata i zabranu nekoliko ekstremistièkih islamskih grupa. Pakistanske oružane snage od prošlog meseca preduzimaju opsežne operacije u podruèju prema avganistanskoj granici, u kojoj se nalazi glavno uporište ostataka Talibana i pripadnika Al Kaide u Avganistanu.

XS
SM
MD
LG