Linkovi

Novicki briljirao - 2004-04-04


Najbolju partiju veèeri u NBA ligi pružio je Nemac Dirk Novicki. Pored 34 poena, Novicki je imao i sedam skokova i èetiri asistencije. Uz Nemca, odlièan je bio i Entoan Džejmison, 22 poena. Za Sanse je igrao i reprezentativac Srbije i Crne Gore, Žarko Èabarkapa, koji je za 19 minuta na parketu 'ubacio' 7 poena.

Lebron Džejms pokazao je zašto je najozbiljniji kandidat za rukija godine, ali ni njegov dabl dabl (34 poena i deset asistencija) nije pomogao kavalirsima, Golden Stejt dobio je utakmicu sa 103:100. U utakmici '2 na 2' Džejmsu je pomagao Buzer (26 poena), ali je tandem 'ratnika' Rièardson - Danlivi sa 58 poena doneo prevagu.

Nju Orleans Hornetsi su, iznenaðujuæe ubedljivo, pobedili Portland u 'Rouz Gardenu', Njujork pobedio Filadelfiju, a Majami se, pobedom nad ekipom Èikaga, za još jedan korak približio plasmanu u plej of.

Posle Marka Jariæa, još jedan reprezentativac SCG koji igra u NBA ligi najverovatnije æe završiti sezonu pre kraja. Vladimir Radmanoviæ stavljen je na listu povreðenih dan pošto je na utakmici sa Minesotom povredio skoèni zglob. Radmanoviæ æe sigurno propustiti najmanje pet meèeva, a trener Soniksa, Nejt Mekmilan rekao je lokalnim medijima da ga ne oèekuje u timu do kraja sezone.

Umesto Radmanoviæa, Soniksi su aktivirali beka Rièija Frama, koji je poslednjih 12 utakmica propustio zbog problema sa desnim kolenom.

XS
SM
MD
LG