Linkovi

Rasprava o Rezoluciji o Kosovu u Skupštini državne zajednice u skladu je sa Ustavnom poveljom - 2004-03-28


Potpredsjednik parlamenta državne zajednice koji u Beogradu predstavlja zvaniènu Podgoricu Milorad Drljeviæ, saopštio je da se crnogorska vladajuæa stranka neæe protiviti stavljanju na dnevni red Skupštine SCG Rezolucije o Kosovu.

‘’Na konsultacijama o izboru Zorana Šamija za predsjednika Skupštine zajednice dogovoreno je da se, u skladu sa Poveljom, a na zahtjev jedne države èlanice i ako je to njen interes to pitanje može naæi na dnevnom redu’’.

Drljeviæ je kazao da æe sjednici prethoditi pribavljanje mišljenja svih relevantnih subjekata, poèev od Vlade Srbije i Savjeta ministara, a obaviæe se konsultacije i sa poslanièkim klubovima. Potpredsjednik koalicionog partnera DPS-a, Socijaldemokratske partije Miodrag Ilièkoviæ najavio je da æe ta partija stav o raspravi o Rezoluciji o Kosovu u Skupštini državne zajednice zauzeti na sjutrašnjim konsultacijama.

A predsjednik državne zajednice Svetozar Maroviæ, usprotivio se danas stavu crnogorskog premijera Mila Ðukanoviæa I predsjednika Skupštine Ranka Krivokapiæa o terminu održavanja referenduma o nezavisnosti. Maroviæ je, naime, u intervjuu današnjim ‘’Vijestima’’ rekao da rok za referendum u Crnoj Gori teèe od dana usvajanja Ustavne povelje, a ne od potpisivanja Beogradskog sporazuma.

"Znam da neki taj rok vezuju i za potpis Beogradskog sporazuma, a drugi za usvajanje Ustavne povelje. No, èini se pravno oèiglednim da rok utvrðen Ustavnom poveljom ne može teæi prije njenog usvajanja", kazao je Maroviæ.

XS
SM
MD
LG